måndag 10 september 2012

Norr, mitten och söder . . .

Den alltid lika eminente Affe har publicerat mycket intressant statistik på bloggen Affes statistikblogg. I det det senaste inlägget tar han upp kostnader för det ekonomiska biståndet/försörjningsstödet (socialbidrag) i svenska kommuner mellan 1998 och 2011.

Jag har lyft ut tre kommuner från Affes blogg för att illustrera hur man tillämpar samma praxis från norr till söder. D.v.s. vilka som konsekvent erhåller lejonparten av de kommunala biståndsmedlen.

På Affes statistikblogg fanns lägligt nog Luleå kommun längst upp i norr, Sundsvalls kommun i mitten och Malmö stad längst ned i söder.

Klicka på kalkylbladen så blir de större.

Du som har synpunkter på snedfördelningen av det ekonomiska biståndet/försörjningsstödet i din kommun kan förslagsvis kontakta kommunalråden via e-post.

Luleå: Karl Petersen (s), Yvonne Stålnacke (s) Sundsvall: Magnus Sjödin (m) Malmö: Ilmar Reepalu (s).

Här nedan kan du studera en tabell som redovisar exakt på öret hur mycket som hittills betalats ut under första halvåret 2012. Redovisningen omfattar dels det kommunalt finansierade ekonomiska biståndet/försörjningsstödet  (socialbidrag) och dels de olika etableringsersättningar och -bidrag som finansieras av Försäkringskassan och betalas ut till s.k. "nyanlända". Tabellen publicerades i inlägget Du betalar! den 1/9.

Klicka på kalkylbladet så blir det större.

Källa: Försäkringskassan och Socialstyrelsen

Får du ovanstående siffror, från Affes och min blogg, att gå ihop med påståendet nedan så gör du det alldeles förbannat bra.

- Allt fler svenskar blir beroende av långvarigt försörjningsstöd, tidigare känt som socialbidrag.

Och vad mer kan vi säga om påståendet? Jo, att det är lögn och förbannad dikt. Och lögnaren och diktaren i det här fallet är Erik Helmersson i DN, vilken fullständigt ogenerat hänvisar till att påståendet kommer från SR-Ekot, vilket det inte gör. Att det är svenskar är det Erik Helmersson som påstår. Inte Ekot.

Vi har svart på vitt, sifforna ovan är fakta, och vi kan återigen fastslå riktigheten i att det är Fredrik Reinfeldts invandrade bidragsarmé som dränerar, suger ut, den svenska ekonomin.

Och mediefolket ljuger så tungorna deras svartnar. Fy fan.
DB FT ST

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar