söndag 23 september 2012

Livat i Oslo i helgen


Anti-film protests spread to Norway

Protester mot den s.k. "Muhammedfilmen", Innocence of Muslims, har nu spridit sig till Skandinavien. Demonstrationer hålls i olika städer i Norge, Sverige och Danmark. I Oslo, Norge, deltog tusentals muslimer, oavsett inriktning, i olika demonstrationer.

Det var Islamsk Råd Norge som uppmanade till demonstrationen, och deltagarna utgjordes huvudsakligen av muslimer, men även av borgmästaren och biskopen i Oslo. Atmosfären genljöd av harmoni och fred, men demonstranterna uttryckte avsky för dem som förolämpar islams profet.

Medienärvaron var oproportionerligt låg med tanke på demonstrationens omfattning. Praktiskt taget alla norska medier fokuserade på en mindre demonstration som ägde rum samtidigt utanför den amerikanska ambassaden. Av säkerhetsskäl var demonstranterna dock blockerade från att nå ambassaden på grund av tung närvaro av polis.

Demonstranterna är helt emot USA och dess allierade för deras hycklande politik och missbruk av den så kallade yttrandefriheten i syfte att förolämpa islams heliga profet.

Rehan Nakvisson, Press TV, Oslo 22/9.


- Om detta fick vi svenskar inte berättat för oss av svensk PK-media. Men däremot av Press-TV.


 PT SvD SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar