torsdag 20 september 2012

- Inga papperslösa, Ekot och SVT!Husse gav klartecken

Sådärja, nu kan svenska politiker och media sluta att använda eufemismen papperslös om illegala invandrare som kastat, sålt, eldat eller ätit upp sina identitetshandlingar. Husse gav i regeringsförklaringen (18/9) klartecken till att kalla dem för

Personer som vistas olagligt i landet utan tillstånd. *

Såklart en synnerligen otymplig och förstoppad omskrivning för illegala invandrare, men genom att benämna illegal närvaro i Sverige för vad det är, alltså olagligt, så ger Husse klartecken till användandet av det korrekta uttrycket illegala invandrare. Det är alltså helt i sin ordning för PK-media att anpassa den klumpiga omskrivningen till ett mer sanningsenligt och spaltutrymmesanpassat uttryck.

Jag tolkar Husses uttalande som en direkt uppmaning riktad till samtlig media, politiker, myndigheter, snyftorganisationer m.fl. eftersom det dragits ett globalt löjets skimmer över Sverige gällande det kroniska undertryckandet av invandrings- och flyktingproblematiken.

De rikstäckande medierna Sveriges Radio och SVT bör, som de opartiska, oberoende (-fniss) organ de säger sig vara, föregå med gott exempel, utgöra banbrytare för övrig svensk medias inträde på den sanna, öppna och demokratiska vägen, genom att vara först med användandet av illegala invandrare. Ekot kan börja med att redigera i artikeln Gömda barn får laglig rätt till skola.

* Resten av meningen fortsatte på följande vis: "kommer att ges utökad tillgång till sjukvård.".


SvD FT SR AB KT EX NV GD BL EK HP SVT DM M24 VI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar