måndag 3 september 2012

Forserum, samefobi, mediehat och...UllenhagBildkälla: Forserums hembygdsförening
- Aaah, jag läste precis en kommenterbar artikel i Höglandsnytt som gjorde mig mycket stolt och glad. Glädjande nog har en Forserumsbo anmält media för förtal, då Forserumsborna pekats ut som en samling rasistiska, främlingsfientliga barbarer som käkar somaliska barn till frukost, vuxna somalier till lunch och mördar någon för ros skull framåt kvällskvisten. Lilla Forserum har av svensk media utpekats som intoleransens och hatets högborg; media har piskat upp en ohygglig hatstämning och prånglat ut en falsk verklighetsbild som spridits globalt, och t.o.m. har kunnat läsas  om i Hürriyet Daily News och i Aljazeera.

- Du Forseumsbo som anmält media - du har mitt fulla stöd, och att inte fler gjort gemensam sak med dig är fullkomligt obegripligt.Boatsoj Dálvvadis
 

Enligt en artikel i Aftonbladet tycks de norska samerna har vaknat till och ställer krav på att få bära hela eller delar av den traditionsenliga sameklädseln inom det norska försvaret. Kravet är, enligt mitt synsätt, helt rättmätigt då samerna är såväl ursprungsbefolkning som minoritetsbefolkning och har diskriminerats långt utöver anständighetens gräns genom århundradena. Inte bara i de norska och svenska delarna av Sameland utan i hela.

Naturligtvis skall samerna ha rätt att bära delar av sin traditionella klädsel till soldat- och militäruniformer, särskilt med tanke på att kulturberikande nynorskar av alla slags raser (klicka på länken) sedan i juli i år tillåts att bära kalott*, turban och hijab inom det militära. Dock anser inte det norska försvaret att samiska klädesplagg kan införlivas i den militära klädseln enär persedlarna saknar koppling till religiös tro, vilket däremot är fallet med kulturberikarnas huvudbonader.

Mina förslag till den av norska försvaret anställde samen Isak Thomas Triumf är följande.

1. Konvertera tillbaka till samernas ursprungliga tro, vilken möjligen var animism och/eller polyteism. Då måste den samiska klädseln kopplas till religiös tro, och saken vara biff.

2. Behåll de rådande trosuppfattningarna men åberopa de mänskliga rättigheterna - ett jättebra trick som utnyttjas till bristningsgränsen av kulturberikare från alla håll. Enligt Rashid Musa (MMRK) gäller de mänskliga rättigheterna alla - oavsett ras. Jo, han sa ras - i tv också! Dessutom omfattar rättigheterna allt (och lite till).

Sedan brukar det vara mycket lyckosamt att slita ordentligt, och peppra på med ord som kränkning, diskriminering, utanförskap, hets mot folkgrupp, samefobi och antisameism. Och glöm för all del inte att era barn, hustrur, renar, snöskotrar och vallhundar skall bli akut och djupt apatiska för en rask, professionell och hövlig myndighetshantering av ärendet. Samla gärna ihop samebyns alla två- och fyrbenta medlemmar och parkera på sjukhusavdelningen/mottagningen där de djupt apatiska befinner sig. Och glöm inte lasson!


Den illröda demokratofoben
Åsa Linderborg.

Aftonbladets kultursidor spyr (what else...) i dag Åsa Linderborg ilsket över konstnären Lars Vilks och stämplar honom med epitetet "fegis". Linderborg har retat upp sig något alldeles oerhört på att demokratin och yttrandefriheten tycks ha fått en renässans (nej, vi ropar inte hej än), trots Linderborgs och hennes gelikars slit med att hyvla ned den demokratiska fri- och rättigheten till stadiet av i det närmaste total utplåning.

Artikeln osar av hat och allra värst spyr Åsa Linderborg över att den demokratiska fri- och rättigheten - i form av yttrandefrihet - i praktiken är så illasinnat och djävligt konstruerad att den s.a.s. har två sidor av samma mynt. Och det gillar inte demokratofober, och särskilt inte de som tenderar att gömma sig bakom redaktionsskrivborden och spy ur sig hatretorik, ägna sig åt personliga vendettor och, givetvis, anklaga svenska folket för att vara det ena värre än det andra.

- Som princip är yttrandefriheten enkel: den ska vara allas eller ingens. I praktiken är den betydligt krångligare då den kräver att man försvarar även den vars åsikter man alls inte delar. Såsom förintelseförnekare och all möjlig skit.

Surt som fan Linderborg, men ja, det är just precis så demokrati och yttrandefrihet ska fungera så det är bara att gilla läget. Naturligtvis ett mycket besvärande tillstånd för de yttrandefrihetsvurmande, mediala åsiktsmonopolisterna som är vana vid att medelst hatretorik förfölja och slakta oliktänkande. Besvärande också för den som anser att yttrandefrihet skall vara exklusivt reserverat för media,  propaganda- och åsiktsmonopolet, så att man i lugn och ro kan skapa och smeta ut sina falska verklighetsbilder, med låsta kommentarsfält. Spy du, Linderborg, men din megafon är snart totalt maktlös. Det sovande folket vaknar upp allt eftersom, och det går fort så håll i hatten, darling, för nu blir det åka av.


No, no! Don´t you worry bout a thing, nono! Farbror Erik "Frippan" Ullenhags "debattartikel"  i dagens DN, med låst kommentarsfält (-öhm), i vilken han skriver att ni skall tvingas att flytta till jobben - glöm det. Det finns inga jobb för analfabeter, och det finns heller inga lediga lägenheter stora nog för familjer på tio personer. Farbror Ullenhag säger så där bara för att han skall bli populärare hos alla som är arga och trötta på att finansiera farbror Reinfeldts invandrande bidragsarmé, som aldrig tycks bli stor nog. Men ta det lugnt allesammans, ni kan fortsätta att sitta som gapande fågelungar och kräva mer. Skulle det mot förmodan dyka upp något arbete så kan ni alltid hänvisa till de töjbara, vittomfattande mänskliga rättigheterna. Och socialbidrag får ni ju med hänvisning till "språksvårigheter" så coola ner, vetja.
 
P.s. Kitimbwa Sabuni gläfser fortfarande som en retad mops, och kräver nu ett omedelbart möte med Beatrice "Tårtan" Ask. PM på Newsdesk. D.s.

* Kalotter finns i många olika varianter beroende av, i huvudsak, bärarens ras. Några varianter som vi känner igen är t.ex. kippa: kalott som bärs av det judiska folkslaget, taqiyah: kalott som bärs huvudsakligen av det arabiska, och kufi: kalott som bärs huvudsakligen av västafrikaner oavsett tro.

SvD 2 3 4 5 6 7 DN 2 3 SR 2 3 FT 2 3 4 SVT GP HD GD

4 kommentarer:

 1. Debattartikeln i DN gick som sagt inte att debattera; bussiness as usual.
  Hejhopp :)

  SvaraRadera
 2. En apatisk skoter, jag tror minsann att jag råkat ut för en sådan en gång! :)

  SvaraRadera
 3. Varför kan jag inte öppna fliken :Du betalar (12-09-01)? Börjar siffrorna vara så fasligt höga att min dators förmåga inte räcker till? eller är det möjligen någon som inte vill att jag ska läsa det? eller har du tjorv på bloggen?

  Som vanligt skriver du bara bäst! /A-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyfiken i en strut :-D
   Nä, Blogger jävlas med jämna mellanrum och låter inte mig läsa heller, men nu tror jag det skall funka.

   Stort tack för berömmet,det blir man alltid glad av!

   Mvh
   Adderat

   Radera