onsdag 19 september 2012

Ansvarslöst, juvenilt och passé


Floskelgeneratorn var installerad och påkopplad i talarstolen, Carl Bildt halvsov, Hillevi Engström log sött, flirtade med Sveriges farligaste man och Göran Hägglund såg ut som man antagligen gör när man sitter i skiten med ynka 3% väljarstöd i baken. Ja, naturligtvis talar jag om årets regeringsförklaring.  Det tillfälle då den svenska statsministern sysslar med självberöm, ljuger och strösslar värdeladdade ord som konfetti över riksdag och kungahus.

Regeringsförklaringen var densamma som i fjol förutom att inledningen hade ett lätt naturpoetiskt anslag, och slumpgeneratorn hade kastat om meningarna en aning. Ordet ansvar, som upprepades tjugoåtta gånger i fjolårets förklaring, hade i år slumpats till en pervers överrepresentation av ordet sammanhållning istället, men trygghet tog givetvis den absoluta ledarplatsen, precis som i fjol. Och det klingade precis lika ihåligt och falskt också.

Ett par obegripligheter serverades i form av satsningar på hållbar utveckling - ett begrepp som faktiskt helt saknar definition, inget vet vad det är - och något så lurvigt som livsvetenskap. Något som antagligen kommer att rendera i kreativa, trendiga coach-utbildningar på högskolorna innan det hamnar i slasklådan där alla värdegrunder och det offentliga etoset ligger och ruttnar. F.ö. kan man fråga sig vad Stefan "Räknesnurran" Fölster skall tycka om Reinfeldts nya livsvetenskap, han som anser att framför allt humaniora är onödigt trams. Ekonomie häxdoktorer gillar nämligen inte folk som tänker, kan argumentera, värdera annat än kalla stålar.

Något nytt presenterades som sagt inte, men den högst apolitiske nyliberalen Reinfeldt förnekade sig inte utan presenterade de satsningar som beslutats i EU som den sönderfallande Alliansens egna. Det är dock inte Alliansen som brassar på, det är mångmiljardbelopp på infrastruktur som skall satsas via EU i euroobligationer. Syftet är att locka den privata sektorn att bl.a. bygga hus, vägar och bredband. Sverige har obstruerat i ministerrådet och sagt nej, men har gett med sig. Likaså kommer forskningen till stor del att finansieras via EU. Det är så typiskt Alliansen att ta åt sig äran av gemensamt fattade beslut i EU. Men, det går ju att bedra folk så länge svensk media inte rapporterar om europapolitik.

Åh, javisst! Stefan Löfven (s) ger uttryck för sin arrogans via uttalandet att regeringsförklaringen bestod av "mycket prat". Jodå, jag håller med, men det är betydligt mer än vad du har åstadkommit så här långt, herr Löfven. Ett tips: spar maktarrogansen till något bättre tillfälle, det ter sig åtminstone mindre pompöst.

What else? Hm, i gårdagens SvD kunde vi konstatera i den okommenterbara ledaren Svårt att ogilla någon man känner att det ter sig som att Fan gått och blivit gammal - och uppenbarligen religiös, alternativt nykter. Johanne Hildebrandt snärjer nämligen på ett mångordigt sätt in sig i diverse cirkulära, mycket omständiga resonemang kring invandrings- och asylfrågorna innan hon slutligen fegt hänvisar till Anna Dahlbergs ledare Vi måste välja väg i flyktingpolitiken i Expressen den 9/9. Och - självklart - är det Sverigedemokraterna som hamnar i skottgluggen både hos Dahlberg och Hildebrandt, vilka anklagas för att vara kidnappare av "flyktingfrågan", hålla den "gisslan".

Well, vad skall jag göra annat än att ta mig för pannan, andas långsamt, räkna till tio och upprepa för mig själv att de inte rår för det, att det är medfött, genetiskt, nedärvt? Att ge uttryck för så oförblommerad, monumental enfald som Anna Dahlberg och Johanne Hildebrandt måste vara ett utslag av sjukdom. Hur man kan hävda att den fråga som ägts i åratal av framför allt Sverigedemokraterna skulle kunna "kidnappas" av samma parti är fullkomligt obegripligt, ologiskt och orimligt.

- Om detta måste vi börja prata, säger Anna Dahlberg.

Jag hävdar att om detta kommer vi aldrig att kunna prata. Vi kommer aldrig att kunna diskutera eller debattera  invandrings- och flyktingpolitiken då varken Dahlberg eller Hildebrandt klarar av att lyfta ämnet utan att dra in rasism, Sverigedemokraterna, främlingsfientlighet och nationalism. De enda som fattas är Breivik och Mangs, men de lär redan vara inbokade till nästa ledarkrönika. Helt klart är att damerna inte är mogna nog att diskutera vuxenfrågor som invandrings- och flyktingpolitik utan att trycka på hattangenten.

Som att det inte vore nog belöning att hånskratta åt Dahlberg och Hildebrandts juvenila ledare så får DN smilbanden att åka rätt upp till öronen. I dagens osignerade, okommenterbara ledare Rätt att dra gränser dryper texten av indignation över att invandrarkvinnor försörjer sig gott och länge på sina såväl utrikes som inrikes födda barn. Ojojoj DN, snacka om att vara "off" alltså. Det är passé, gamla news, redan avhandlat, påtalat av fria medier och fria bloggare, men bemött med klassisk hatretorik och monumental och nedärvd enfald från pk-media. Kom igen nu, leverera något som vi inte redan vet.

Det var det. Nu skall jag sätta mig ner och föra ett långt resonemang med mig själv om varför man inte får kasta de mentalt retarderade invandrarsvinen som försökte mörda Karl-Erik Cedvander framför ett tåg. Jag vill nämligen göra det, slänga dem framför ett tåg alltså, drabbad som jag är av en släng av ociviliserat, ursvenskt barbari. Mmmm, det smakar blod och hedendom i munnen.

P.s. Sänd en tanke eller ett krya-på-dig-kort till den schizofrene vänsterpartisten Christer Ohlsson i Mönsterås. Han är för en folkomröstning om flyktingmottagning som privatperson, men emot i egenskap av politiker. Stackarn, undrar om han vet när han är vem eller vad? D.s.

P.s. 2: Jag konstaterar återigen att kristna måste ha roligare än muslimer! Kul se att satirtidningen Charlie Hebdo återuppstått efter mordbrandsattentatet. Nu väntar vi bara på en engelsk version av tidningen. D.s. 2

DN 2 3 4 5 SvD 2 3 4 5 6 FT 2 SR 2 AB


2 kommentarer:

  1. Bara visdomsord som vanligt. Ger mig fan på att "dina" självgoda PK-arslen som ramlar in här då och då, anser att vi är en klubb för inbördes beundran. Vad är felet med att beundra en sanningssägare och realist? När någon kan svara emot med ett vettigt argument, så garanterar jag att med vördnad försöka svara emot...Blodsven

    SvaraRadera
  2. Bäste bror! Det finns absolut inget fel med att beundra sanningssägare och realister, och det finns inget roligare än att samtala med dylika personer. Det är därför alltid lika trevligt när du tittar in.

    Mvh
    Adderat

    SvaraRadera