lördag 11 augusti 2012

Goddag yxskaft och en glass

Goddag yxskaft 1 går till Alliansfritt.se:s Robin Zachari för påståendet att den verkliga skandalen med Annie "Frihetligheten" Lööfs utsvävningar inte är förfarandet eller kostnaden i sig, utan sammanblandningen mellan stat och parti. Det rör sig, enligt Zachari, om en "närmast omärklig sammansmältning mellan staten och den politiska ledningen". Med andra ord enpartistat, alltså.

Tillåt mig att gapskratta! Zachari menar på fullaste allvar att Annie "Frihetligheten" Lööfs taffliga försök att klämma Näringsdepartementet på dryga tjugotusen spänn skall ses som ett uttryck för enpartistaten. Ojojoj, skall vi tala enpartistat så skall vi definitivt tala om SAP. Sammansmältningen mellan stat, parti och näringsliv var fullständigt  t o t a l  framför allt under krigsåren och därefter; allt var  så ihoprört att ingen kunde reda ut ägarförhållanden, finanser eller vem som gjort vad eller i egenskap av vad. Framför allt var ett par herrar Wallenberg inblandade i det enpartistatliga ihopkoket med dess smutsiga affärer. Om detta vill varken SAP eller herrar Wallenberg tala, och det tror fan det.

Skall vi vidare i enpartistatens byk så måste givetvis SAP:s inoperabla siamesiska tvilling LO dras in, och det enda jag har för avsikt att yttra om den avskyvärda sammanväxningen är att LO är arbetarrörelsens Judas Iskariot.

Naturligtvis må vi ha överseende med Robin Zacharis historielöshet enär han hör till de åttiotalsprodukter som aldrig sett röken av en seriös, intelligent och avslöjande politisk mediadebatt eller -diskussion. Det är åtminstone 25 år sedan dylikt upphörde att fylla sidorna i våra stora svenska dagstidningar och vill man njuta av seriösa, politiska debatter må man söka sig till utrikes media. Ytterligare en förmildrande faktor är den rådande tystnaden; inte bara Wallenbergarna teg och tiger, utan SAP knep på klassiskt manér igen och svetsade fast det s-märkta gjutjärnslocket även över dessa skandaler.

Goddag yxskaft 2 går till de tolv kommunstyrelseordföranden som efter Rosenbads förförelsekutter om "full kostnadstäckning" upptäckt att förförelse kan sluta i s.k. olyckliga omständigheter. Nu står tolv nyvakna kommunstyrelseordföranden där med magarna putande i vädret och vet varken ut eller in. Så, vad gör man? Jo, ljushuvudena skriver en debattartikel i DN och exponerar helt på egen hand sin monumentala idioti offentligt. Well well, det gäller att tänka preventivt när man presenteras för frestelser*, men för era kommuner är det kört. Har man, som ni, hamnat omständigheten att vara på tjocken får man allt ta skeden i vacker hand. Det duger inte att grina efter mer pengar så fort det skiter sig - skattebetalarna är inga socialkontor som ni kan springa till så fort ni fuckat upp något. Det är illa nog att vi betalar era löner men inte har möjlighet att sparka er.

Goddag yxskaft 3 och 4 går till Alex Bengtsson och Anna-Sofia Quensel som i en hätsk (what else...) debattartikel i Aftonbladet går till storms mot konstnären Lars Vilks för att han valt att tala på ett möte anordnat av SION. Hatretorikerna och demokratofoberna Bengtsson och Quensel slingrar sig som maskar i sin egen text och pinsamheterna är smått ofattbara. Vad sägs om nedanstående citat av duon?

- Det är viktigt att fördöma såväl de hot som det våld som konstnären Vilks har utsatts för.
Vi kan dock inte erinra oss att det finns någon seriös aktör i Sverige som på något som helst sätt legitimerat dessa hot som är riktade mot så väl personen Lars Vilks som mot det demokratiska samhället.

Bästa Bengtsson och Quensel, vi är många som inte kan erinra oss att det finns någon seriös aktör i Sverige som på något som helst sätt stöttat Lars Vilks eller stått upp för de demokratiska rättigheterna. Inte heller kan vi erinra oss att det finns någon seriös aktör i Sverige som på något som helst sätt fördömt såväl de hot som det våld som konstnären Vilks utsatts för.

Gå och göm er, Bengtsson och Quensel, och ta EXPO med er när ni går. Bye-bye.

En glass som belöning till Jimmie Åkesson som i dag delat med sig av att han helt nyligen kommit på att han inte vill eller behöver skämmas för att vara svensk. Vad bra, Jimmie, att du kanske sällar dig till oss övriga som aldrig haft för avsikt att skämmas för vår etnicitet. Vi har däremot ofta skämts för våra enfaldiga politiker och illa fungerande demokrati, och det lär vi få fortsätta med.


* [...] och inled oss icke i frestelse [...]

DN 2 3 SR SvD AB 2 3 FT

2 kommentarer:

 1. Lite längre ner i artikeln från DN så står det att Jimmy Åkesson kritiserar begreppet att man anses ha haft tur för att man är född i Sverige. Jag tycker det ändå är ganska ofta man ser och hör detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Magnus och tack för din kommentar! Du har absolut rätt i det du säger. Vi skall ömsom skämmas, ömsom vara tacksamma för att vi är födda i Sverige, och det är banne mig inte lätt för gemene man att veta vad som gäller från den ena dagen till den andra.

   Glassen till Jimmie Åkesson är en sarkasm, då jag anser att han är en synnerligen lam representant för Sverige och svenskarna. Ordet "marionett" är besvärande närvarande de få gånger Åkesson syns och han undviker i allt högre grad att vara konkret.

   Mvh
   Adderat

   Radera