lördag 7 juli 2012

Fem frågor och en Elefant

I dag listar Jens Kärrman på DN fem frågor som socialdemokraterna måste svara på, och de rör 1) huruvida sossarna skall regera singel eller i registrerat partnerskap om de vinner valet eller ej 2) ekonomin och skatterna 3) vinster i välfärden eller inte 4) jobben, och 5) en hypotetisk lojalitets- och gillandefråga.

Vad Jens Kärrman egentligen syftar på i den femte frågan är outtalat, men läser man mellan raderna tycker jag mig skönja ett ifrågasättande om vilken hållning Löfven, och partiet, intar gällande de asyl- och invandringspolitiska frågorna. D.v.s. samma politikområde som Kjell-Olof Feldt uttryckte oro över senast i april (se Löfven, Billström och farbröderna) när han var inne på finansieringen av välfärden, pensionärerna och finansieringsunderskottet.

En som däremot inte räds att släppa fram Elefanten i debatten är kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, Göran Dahlström (s). Låt vara att han använder sig av det billiga tricket att nyttja Sverigedemokraterna som ett "alibi" för att motivera insläppet, det är ju så pass nytt och ovant för socialdemokraterna det här med att utnyttja sin yttrandefrihet. Alla är vi ju barn i början.

- Frågor som rör migration och ­integration måste tas upp och diskuteras på ett öppet, ärligt och förtroendefullt sätt i dialog med invånare och väljare.

Alldeles riktigt, Göran Dahlström. Dock är du, som den demokrat du anser dig vara, väl sent ute med uppropet. Efter årtionden av samfälld politisk och samhällelig stigmatisering och förföljelse av invandringskritiska kan du inte räkna med att bli tagen på allvar. Invandringspolitiken har övertagits av ett flertal andra aktörer, vilket är en konsekvens av stigmatiseringen. Och kanske är det lika gott som sker, en gång för alla.

- Hur kan vi i Sverige på bästa­ sätt bidra till att flyktingar och invandrare kan fly från krig och förtryck och börja ett bättre liv i vårt land?

Genom att inse att FN och ILO har rätt i sina respektive rapporter, vilka bekräftar att vi som invandringskritiska demokrater haft rätt i årtionden. Enligt FN och ILO är över 85% av alla migranter ekonomiska migranter och endast 10-15% är flyktingar. Att Europa och de övriga utvecklade ekonomierna inte mäktar med massinvandringen bekräftas också i rapporterna.

Din bedömning, Göran Dahlström, att vi inte kommer att klara integrationen är sent påkommen. Ingen har klarat den, ingen, inte EU heller, kommer att klara den. Men de envetna, långdragna försök som gjorts och fortsätter att göras har skett på bekostnad av den europeiska integrationen. Den avstannade för länge sedan och det vi ser är en allt skarpare divergering, och en gigantisk bov i det dramat är massinvandringen vilken resulterar i särskilda hemliga avtal med tredjeländers regimer, tyska särlagar för hårda gränskontroller, migranter som kastas fram och tillbaka mellan Italien och Grekland, och migranter, oaktat vilken typ, utsätts för fysiskt våld.

Tolka tecknen för vad de är, Dahlström. Europas och Sveriges folk säger samfällt att det räcker nu och drar du fram rasistkortet är du bara att beklaga. Då har du ingenting begripit, du heller.

Elefanten i rummet säger att:
 • invandringen skall stoppas omedelbart
 • asylsökande skall ges en korrekt prövning utifrån gällande asyllagstiftning
 • utländsk arbetskraft skall ej tillåtas rekryteras förrän den svenska marknaden är avscannad
 • illegala invandrare skall omedelbart lämna Sverige
 • invandrare och asylsökande som dömts för brott skall utvisas
 • TUT, temporära/tillfälliga uppehållstillstånd, skall alltid utfärdas först
 • språkutbildning skall inledas omedelbart efter ankomst
 • vi skall satsa på assimilation istället för integration.

Stefan Löfven, mitt i det politiska rummet, säger ingenting han. Måntro tigandet har med Löfvens Expo-pakt att göra? D.v.s. den politiska förföljelse och kartläggning av "oliktänkande" som Stefan Löfven och Robert Aschberg sjösatte.

P.s. Apropå funderingar kring lämpligheten i politikernas och medias veckolånga partajande ihop, kan bara tilläggas att Almedalsveckan är en kopia av karnevalen i Venedig, vilken har en lång historia. D.s.


DN 2 3 4 5 6 7 AB 2 SvD 2 3 4 5 6 7 8 FT SR 2 3 4 5 6 DA

2 kommentarer:

 1. Klockrent, instämmer tillfullo//Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke, och tack för din kommentar!

   Mvh
   Adderat

   Radera