tisdag 3 juli 2012

EU, Mellin, Bergström och förtroendet

Vi har nyligen kunnat ta del av resultatet från EU-kommissionens undersökning att svenskarnas förtroende för journalister och för sanningshalten i svenska medier är sämst i hela EU. Inget land kom i närheten av de låga siffror som uppvisades från Sverige. Trovärdigheten är lika med noll, och det anser jag tyder på att Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, har fullständigt fel om medborgarna. Svenskarna varken sover eller är efterblivna. Snarare är de både nyktra, vakna och tämligen normalbegåvade.

Minns ni Stina Dabrowskis och Erik Fichtelius utfrågning av Bo Lundgren (m) inför valet 2002? Ja, just det, den skandalöst oprofessionella "utfrågningen" som spårade ur till ett rent anfall. Det var framför allt Dabrowski som gick till våldsam attack och Lundgren blev utskälld, avbruten, kritiserad och verbalt misshandlad. Det var ett av de värsta övertramp jag sett sändas i televisionen någonsin och oförmågan att skilja på sak och person, på privat roll och yrkesroll stod i blixtbelysning. Programledarna och tillika utfrågarna betedde sig fullständigt vettlöst illa mot Bo Lundgren.

I går kväll såg jag via Avpixlat K-G Bergströms och Lena Mellins s.k. "utfrågning" av Jonny Skalin (sd),  i Europahusets seminarieserie "Vägval Europa" i Almedalen. Det var en ytterst sorglig och i högsta grad oprofessionell historia som dominerades av en oerhört otrevlig, arrogant och pinsamt okunnig K-G Bergström och som avslutades med den lika okunniga Lena Mellins högst personliga åsikt om att hon anser att Sverigedemokraterna har "fel i den här frågan".

Förutom att de båda utfrågarna uppträdde på det mest klandervärda sätt uppvisade de en skrämmande okunskap och beklagansvärd naivitet gällande EU-politiken. Varken Mellin eller Bergström tycks ha fattat att en majoritet av alla riksdagsbeslut (samt kommun- och landstingsbeslut) som fattas i Sverige har upphovsman EU. Ingen av dem har alltså tagit in det faktum att det inte finns någon inrikespolitik, annat än i vad som kan betecknas som icke-frågor (legalisera incest (s), lägre moms på väskuthyrning, gratis cykelparkeringar (mp), m.m. m.m.).

Värst av allt är att varken Mellin eller Bergström efter nio år har begripit att resultatet av den folkomröstning som hölls i Sverige 2003, om eurons införande, inte är relevant. Euron kommer att införas i Sverige, vare sig vi vill det eller inte, när vi så uppfyller konvergenskriterierna. D.v.s. när politikerna väljer att knyta kronan till mekanismen ERM2, alltså euron. Att Sverige inte ingår i valutaunionen innebär dock inte att vi styr över den ekonomiska politiken; valutaunionen är bara en del av det som ingår i EMU, och Sverige är med i de övriga delarna som ingår, som t.ex. stabilitets- och tillväxtpakten samt att följa EU:s direktiv om koordination av den ekonomiska politiken i EU-länderna. Med andra ord förstår du då att den folkomröstning som ffr.a. folkpartiet ropar efter enbart syftar till att känna åt vilket håll vinden blåser; alltså om det är läge för politikerna att knyta kronan till euron eller om de skall vänta ett tag till.

När dagen E(uro) infaller kommer antagligen våra svenska politiker att göra som vanligt, skylla på att "EU" tvingar oss, men då vet du, folkomröstning(ar) och andra skendemokratiska akrobatkonster till trots, att det redan var bestämt i och med att Sverige inte begärde något undantag i EU-fördraget.

Vi som hämtar och tar del av fakta, nyheter och information från EU:s olika organ, övriga europeiska medier och regeringars hemsidor m.m. vet hur det förhåller sig med den europeiska och "svenska" politiken och spelet bakom. Så, att svenska medier har det absolut lägsta förtroendet är verkligen inte konstigt, utan helt normalt.

- Och, 30-talslösningarna på den ekonomiska krisen kommer att fortsätta i form av åtstramningar och nedskärningar. Det enda "moderna" greppet är bankernas ymnighetshorn. Lösningarna bestämmer, som sagt inte Sverige över, utan EU.

And that´s it, folks.
DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 SvD 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 AB 2 3 4 5 SR 2 3 FT

4 kommentarer:

 1. Nu har jag inte sett och hört denna debatt, men att Melin och Bergström är s.k. politiska observatörer är ett stort jävla skämt. Båda är köpta marionetter för att blidka makten, eller om man så vill: nyttiga idioter...Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Blodsven! Visst är de nyttiga idioter, men dessa två är inte ens medvetna om att de springer maktens ärenden. Somliga har i alla fall viss insikt, men här är dimman tjock som ärtsoppa och sikten lika med noll.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Håller med Bergström och Melin var som två jävla marionettfigurer!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Ja, i sanning två patetiska figurer dessa s.k. "journalister". Deras bäst-före-datum gick ut för länge sedan så de kan gott gå hem och skriva biografiska böcker á la "Mitt liv som journalist" eller liknande.

   Mvh
   Adderat

   Radera