onsdag 6 juni 2012

Apropå dagen D

- Vi vill att människor skall komma till vårt land för att stanna.

Så lät det från Erik Ullenhag den 17/1 2012 i både en svt-sändning och en webbutsändning från regeringen. Båda utsändningarna är intressant nog "försvunna", men det är inte alls förvånande om man vet vad mer integrationsministern sade. . .

I blogginlägget Pukor, trumpeter & ceremonier . . . refererade jag till en av Ullenhag publicerad ideologisk pamflett i vilken han beskrev sin snilleblixt om att hålla pampiga, nationella (yes, han sade så) medborgarskapsceremonier, vid vilka invandrare skall erhålla sina hett åtrådda kvitton på att de är svenskar. I samma andetag passade ministern även på att presentera det kommande tillsättandet av en medborgarskapsutredning.

Dagen efter, i blogginlägget Statligt anbefalld gemenskap, tog jag upp själva eventet som Erik Ullenhag aviserade i artikeln, vilket var tillsättandet av den nya medborgarskapsutredningen och dess utredare Gunnar Strömmer. Presentationen av utredningen och utredaren var mycket kort, emedan integrationsministern upptog den mesta sändningstiden med att bearbeta sitt personliga trauma kring nationalitet och medborgarskap samt att han trasslade in sig mycket djupt i pinsamheter kring någon sorts konstruerad gemensam, mångkulturell svenskhet (-öh, ja, det var ohyggligt pinsamt). Dock kunde tre "frågeställningar" skönjas i de ideologiska dimmorna, och det var dessa tre frågeställningar Gunnar Strömmer skulle formulera svar på. Det är f.ö. dessa erbarmliga utsändningar som är borttagna, och anledningen torde vara att Sverige i än högre grad skulle bjuda på politisk freak-show om andra länder fick fatt i dem.

Med anledning av integrationsminister Erik "Myten" Ullenhags påbud om att bygga om den svenska nationaliteten och ställa till med galapetterier i samband med påfyllningen av "svenska medborgare" finner jag det inte bara illojalt, utan även otaktiskt, fult och kränkande av Ullenhags statssekreterare Jasenko Selimovic (fp) att springa den urspårade ministerns mångkulturella ärenden i DN. Den forne flyktingen Selimovic som avlönas av svenska skattemedel passar på dagen före den ytterst besvärande svenska nationaldagen att påtala att vi behöver en ny svenskhet som alla kan vara stolta över.

Jag tror banne mig inte mina ögon. En flykting från krigets Bosnien som togs emot i Sverige och gavs möjligheter att överleva och att leva ett liv fritt från krig och förödelse anser att vi skall utradera vår nationalitet, överge vårt nationella arv. En flykting från krigets Bosnien kom hit till Sverige och spottar nu på oss svenskar, på vårt kulturarv och kräver att vi skall förneka oss själva.

- Du, Selimovic, inte skall du bara veta hut - du skall också komma ihåg dagen då du bidrog med ditt strå till stacken att skapa ett nytt Jugoslavien.

Och ja, jag skall fira nationaldagen, men inte i traditionell mening. Vad mig anbelangar så har vi ingen nationaldag, enär flyktingar och invandrare lagt beslag även på den. Varenda medium kommer i vanlig ordning att vara sprängfyllt med bilder och snyftreportage om alla flaggviftande, överlyckliga svenskhatande "nysvenskar" som fått sina medborgarskapskvitton på "svenskheten". Fy fan.

DN FT 2 SvD 2 3 AB GP 2 3 MN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar