tisdag 29 maj 2012

Kommunalt ideal = noll i skatt

Erik Erfors ledare i dagens Expressen, Fler är inte alltid bäst, tar upp svenska kommuners löjliga och sällan genomtänkta strävan att öka antalet invånare. Det ena korkade raggningsknepet efter det andra har under årens lopp presenterats i media, och fnittrande kommunalråd har närmast extatiskt uttalat sig om hur nytänkande, käcka och djärva de är i just deras underbara kommun. Man har, i regel mindre framgångsrikt, prövat det mesta för att uppnå det magiska antal invånare som utgör kommunens idealmått. Förr lockade man med fritids- och kulturaktiviteter, som fiskerika vatten, utförsåkning, elljusspår och friluftsområden. Men, då dessa lockbeten hade liten eller ingen effekt övergavs de snart till förmån för mutor i form av reda pengar eller gratis tomtmark. Vilket inte heller fått avsedd effekt . . .

Erik Erfors tar upp att vd:n för det kommunalägda Gotlandshem, Staffan Thurgren, har fått en sorts snilleblixt och föreslår att inflyttade fastlänningar skall få förtur i bostadskön. Erfors är inte sen med att påpeka att han inte anser att förtursräkmackan är något direkt genidrag när det gäller förankringen av påfundet hos kommuninvånarna.

Jag vet inte vad Erfors egentligen vill säga med det. Vet han inte att inflyttare redan har förtur till bostäder? Vet inte Erik Erfors att pellejönsen och integrationsministern Erik Ullenhag har satt länsstyrelserna som överrockar på kommunerna för att se till att s.k. nyanlända får förtur, prioriteras, i bostadsköerna? Jag skrev ett par rader om det, i inlägget Ullenhags bostadsartilleri, och regeringens uppdrag finns beskrivet här.

Fast . . . Erfors kanske inte menar just den kategorin? Han menar kanske att det är ogenomtänkt och fel att ge förtur till etniska svenskar mitt i livet, som arbetar och betalar skatt? Ja, så menar han antagligen, för enligt medielogiken kan ingenting som rör invandrare vara fel, opassande, kriminellt, oacceptabelt eller orättvist. Naturligtvis, självklart, givetvis, är det fel om etniska svenskar skulle få förtur till bostäder. Självfallet vill politikerna i första hand fylla kommunerna med bidragstagare, hellre än skattebetalare. Vi har förstått att kommunpolitikerna anser att irreparabla underskott framför allt i socialbudgeten är det absolut sexigaste som finns. Och bostadsbrist tycks få varenda kommunalråd att gå igång och stöna av njutning.

Nå, när pellejönsen och integrationsminister Erik Ullenhag tog fram det tunga artilleriet gällande framtrollandet av bostäder skrev inte Erik Erfors om det, och ingen annan heller. Då var det aldrig tal om att förankra något hos medborgarna. Inte heller kritiserar Erik Erfors eller hans artfränder bristen på  förankring hos medborgarna av Ullenhags lag, om tvångsmottagning av ensamkommande farbröder. Massinvandringen av soldater till Reinfeldts bidragsarmé är inte heller förankrad hos medborgarna, men ingen medial kritik har hörts om det. Tänka sig . . .

Förutom att s.k. nyanlända har förtur så är knappast någon hemlighet att både privata och kommunala bostadsbolag har olika filer; det finns alltid attraktiva fastigheter i bestånden som aldrig har någon bostad för uthyrning. De bostäder som blir lediga där är i regel vikta för näringslivshöjdare som inte folkbokför sig i kommunerna och således heller inte skattar där. Inte särskilt smart, men inte heller något nytt.

Helt kort kan vi konstatera att svenska kommunpolitiker inte är intresserade av invånare som betalar skatt, så vi som har den löjliga vanan kanske skall försätta politikerna i extas genom att vi helt enkelt slutar betala skatt. Eller vad tycker ni - skall vi göra en insats för Sveriges alla kommuner?

- Ah, javisst, jag höll på att glömma: Riksdagsledamoten, f.d. snuten* och domaren, Anti Avsan (m) skriver på sin blogg att anledningen till bostadsbristen är "kvarvarande strukturella problem på den svenska bostadsmarknaden".

Åhå, jaha, först och främst utgår jag ifrån att Avsan inte syftar på det faktum att etniska svenskar mitt i livet har problem med att få tag i lämpliga bostäder. Oss skiter Avsan och Alliansen i. Avsan och hans kamrater syftar på att kulturberikarna tvingas vänta en kvart-tjugo minuter på bostad. Själv hävdar jag att bristen på bostäder har att göra med ett oönskat människoöverskott i form av den importerade bidragsöverklassen. Fredrik Reinfeldts privata bidragsarmé.

* Anti Avsan förekommer även i en mycket speciell svensk mordutredning.

EXP SvD SR GP ML VP RoD AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar