onsdag 2 maj 2012

Ilmarsjuka & första maj


Ah, i dag kan vi notera att Expressens egen Guldlock, Karl-Johan Karlsson,.har fallit offer för den svåra paranoid-schizofrena Ilmarsjukan, konspirationism, som kännetecknas av att den drabbade förlorar all kontakt med verkligheten, hallucinerar och fastnar i vanföreställningar om infiltration. Ett svårartat tillstånd som det tyvärr inte finns någon annan bot för än att normalbegåvade individer i besittning av sunt förnuft förlöjligar den drabbade. Förfarandet är mycket enkelt; offren för smittan är exhibitionister, ofta med rrröd-grrön läggning, som vill synas, höras och verka och därför publicerar sina eller andras vanföreställningar på lättåtkomliga sätt.

Smittskyddsinstitutet uppmanas härmed att snarast gripa in och isolera smittbäraren, Karl-Johan "Guldlock" Karlsson, med hänvisning till smittskyddslagens skrivning om allmänfarlig sjukdom, 2004:168 9§ i syfte att hindra en pandemi. SMI bör även utfärda de enkla föreskrifterna att smittspridningen hindras genom att friska individer undviker att komma för nära s.k. PK-press.  

Ytterligare en varning som bör utfärdas är att de svenskar som lider av det nyliberala systemskiftet inte skall låta sig luras av vad de trodde att de hörde i det propagandatal som Stefan Löfven levererade under gårdagen i Göteborg. Det gav en klar signal om att han i likhet med många av SAP:s tidigare partiordföranden är urtypen för en socialistisk frihetskämpe med ensidigt fokus på utrikes förändringspolitik. Att Löfven är en politisk rookie har jag nämnt förut, men återigen visade han prov på att jag haft rätt när han sade

- Regeringens politik är ett misslyckande.

- Nej, Stefan Löfven, det är helt fel. Du vet inte vad det är du ser. Alliansregeringen med Fredrik Reinfeldt och Nya moderaterna i spetsen har inte misslyckats, utan tvärt om, lyckats väl med sina intentioner att skapa ett nyliberalt Sverige. Inte mycket återstår innan verket är fullbordat.

Första halvan av Löfvens första maj-tal kännetecknades av inrepeterad kunskap som med frekventa stakningar högst pliktskyldigt och mekaniskt lästes upp innantill. En efter en avhandlades de gamla dammiga S-klassikerna som i vanlig ordning presenterades utan konkretion, medan publiken väntade på att mer aktuella och verklighetsnära områden än ett kommande innovationsråd skulle lyftas upp. Dock blev publikens väntan förgäves då den overkliga verkligheten aldrig lyftes av Löfven.

Vad som däremot lyfte var Stefan Löfven. Den dramatiska metamorfos han genomgick när han lämnade det inrikespolitiska slagfältet och klev in på den utrikespolitiska arenan var fullkomligt häpnadsväckande! Löfven talade helt plötsligt utantill med vibrerande lidelse, äkta engagemang och med ett kroppsspråk så själfullt att Palmes närapå framstod som en blek kopia. Tilltalet blev hett, personligt, glödande och närgånget.

Stefan Löfven sade vid flera tillfällen i den lidelsefulla utrikespolitiska nostalgitrippen att han haft "förmånen" att på nära håll fått se förtryck, djupa orättvisor och att han i flyktingläger mött utsatta människor som fruktar för sina liv. Löfven nämnde Colombia, Vitryssland, Brasilien, Sydafrika, Palestina, Israel, Sydkorea, Syrien, paramilitära grupper och den "arabiska våren". Slutligen, med en röst som vibrerade av känsla utbrast Löfven

- Det gör så ont att se hur människor lider under förtryckets tyranni.

Avslutningsvis fortsatte Löfven med samma emfas

- Det globala perspektivet är naturligt för en internationell frihetsrörelse som socialdemokratin. För den som drivs av övertygelsen om alla människors lika värde, för den stannar inte engagemanget vid nationens gränser.

Tack, det sade allt om Stefan Löfvens kommande partiledarskap i SAP. Han är bara ytterligare en i raden av traditionella socialdemokratiska bortaspelare som inte kommer att ställa till med problem på hemmaplan. Löfven följer mönstret att tiga om den svenska verkligheten, lägga locket på och vrida fokus utrikes. Allt går med andra ord sin gilla gång för Det Statsbärande Partiet.

P.s. För adekvat information om Eskilstunakravallerna rekommenderar jag Eskilstunakurirens hemsidor. Där finns åtskilligt, oförvanskat material om vad som egentligen hände. D.s.


SVT-play

EXP DN 2 3 4 5 6 7 8 9 SvD 2 3 4 5 FT 6 7 8 9 10 SvD 2 SR EK SVT 2 3 DN SvD SR

4 kommentarer:

 1. det gör han ju inte alls han kommenterade de arbeslösa och människan. Synd att man ska dra så snabba slutsatser om folk. Sluta spy ut grötfärdiga och sjuka komentarer om vad ni tror om andra. Han har mycket att komma med en bakgrund i if metall är en god merit där är de mycket måna om människovärde. Har du inte fått nog av moderaterna. Ska det inte vara på tiden du höjer huvudet och faktiskt lyssnar och tar in istället för att göra analys på falska grunder. Trött man blir när man läser om ytliga och trögflytande falskheter istället för att faktist läsa lite vättigt läs på bättre och kom tillbaka och kommentera när du faktiskt vet vad du pratar om. lögner och förtal är det fulaste som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Ja, det var just precis det jag menade; när det gällde Sverige så blev det en pliktskyldig kommentar men inte mer.

   Jag är inte moderat/nyliberal, centerpartist,folkpartist, socialdemokrat, vänsterpartist, kristdemokrat, miljöpartist, feministpartist eller sverigedemokrat. Eller så är jag lite av varje.

   http://adderat.blogspot.se/2012/04/politisk-kompass.html

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Svar om Stefan Löfven: Brännande glöd? Som jag skrev så saknade hans tal de två viktigaste punkterna för att ett tal ska kunna innehålla kraft och styrka, nämligen kraft och styrka. Han är ingen talare helt enkelt, Olof Palme däremot var en talare av stora rang.
  Att Palme var kommunistvänlig låg honom dock i fatet.

  Angående "traditionell partiledare": Är det tradition att socialdemokratiska partiledare hotar, bedriver hatkampanjer och trakasserar människor som inte tycker exakt likadant som de i alla frågor? Det var som tusan, det hade jag ingen aning om.
  Men där ser man, varje dag lär man sig något nytt.

  Mvh
  Karpstryparn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karpstryparn, och tack för din kommentar! Jag menade att Löfven fick upp farten och talade utan att läsa innantill när han kom till utrikespolitiken.

   Mvh
   Adderat

   Radera