torsdag 3 maj 2012

Europeerna har fått nog

.
Europeiska kommissionen har återigen gått i taket och är på synnerligen surt humör. Nu kör man rasistkortet i halsen på de europeiska ländernas regeringar och kräver rättning i ledet. Kommissionens råd mot rasism och intolerans (ECRI) har varit ute och spionerat i samtliga EU-länder, och i dag publicerade rådet en rapport som visar att europeernas tålamod med flyktingtillströmningen, illegal invandring och den "reguljära" massinvandringen snart passerat smärtgränsen.

Enligt ECRI är läget mycket kritiskt då europeernas motstånd ökar, och inte helt förvånande sker ökningen i takt med att arbetslösheten stiger, arbetstillfällen flyttar till låglöneländer, invandrare och flyktingar jobbar svart och för struntlöner samt för att regeringarnas nedskärningar fortsätter att skrapa sig in i benmärgen på europeerna i respektive land.

ECRI är även bestört över att, vad de benämner, den "främlingsfientliga retoriken" blivit en del av den allmänna debatten och att "extremister" kanaliserar sina åsikter via social media. Rådet går inte in på vad det klassificerar som "främlingsfientlig retorik" eller vilka det anser vara "extremister" utan det får uppenbarligen var och en räkna ut själva.

Rådet hävdar att även mainstreampolitikernas retorik riskerar att legitimera "rasism" och "främlingsfientlighet" genom kraven på att införa hårdare gränskontroller och rätten att stänga gränserna i trettio dagar. Rådet menar att de politiska ledarna gett efter för vanföreställningar och fördomar om att ökad masstillströmning leder till t.ex. urholkning av de europeiska värderingarna, ökad  terrorism och växande kriminalitet.

Undersökningen visar att europeerna (återigen) har en samsyn om att invandrarna suger ut välfärdssystemen, att näringslivet prioriterar illegala invandrare, flyktingar och invandrare då de utgör billig, nästan gratis, arbetskraft samt att muslimer är stört omöjliga att integrera i västerländska samhällen (se inlägget Kanadensiskt sprängstoff).

På tal om min käpphäst - att det för varje handling finns en motsatt reaktion - så kan man nog lugnt påstå att den reaktionen infunnit sig vad gäller romerna. Rådet konstaterar att diskrimineringen av romerna eskalerar och att många av dem låtsas vara turkar då de är mindre utsatta för rasism. Rådet är härsket över att detta sker trots att man på såväl nationell nivå som på EU-nivå ständigt upprepar att alla människor har lika rättigheter.

Rådet ställer givetvis en mängd krav på de europeiska länderna. Bland annat kräver de att EU-länderna skall förbättra de "usla mottagningsvillkoren" samt att de skall stärka kapaciteten hos de nationella organen för mänskliga rättigheter, istället för att använda krisen som ett alibi för  nedskärningar.Ytterligare krav är att EU-länderna skall lära sig att handskas med "mångfalden" då de annars riskerar att förlora horder av ekonomiskt lönsamma invandrare . . .

Nederländerna och Belgien kritiseras hårt av ECRI för de nyligen upprättade Internetsajterna där medborgarna uppmanas att bl.a. anmäla östeuropeiska svartjobbare. Vidare får Tyskland, och givetvis Frankrikes Sarkozy, en rejäl känga för utspelen om Schengen, och Sarkozy anklagas för att ha flirtat med "högerextrema" när han uttalade sig om att det är för många invandrare i Frankrike. Rådet dundrar ilsket mot Grekland, som inte bara får skäll för interneringslägret och uppförandet av muren mot Turkiet, utan för att man dessutom vill placera ut landminor längs med muren. Allt för att stoppa migranterna som väller in i Grekland via Turkiet. Och slutligen når rådet falsett när det beskriver hur man i Ungern "vansköter" asylsökande genom att de handbojas och kopplas när de skall förflyttas utomhus.

Samtidigt som europeerna kritiseras för främlingsfientlighet, rasism, islamofobi, antiziganism och gud vet allt, så kämpar det europeiska rådet, parlamentet och kommissionen frenetiskt för att vi skall främja och bevara Europas kulturarv och odla vår europeiska identitet och kultur . . .

- Men hur fan skall det gå till?


DN SR 2 3 4 5 6 7 8 SvD 2 3 4 5 6 GP SVT SR 3 FT SR 2 SR

6 kommentarer:

 1. Vadå "invandrare" suger ut välfärden? Om man är osäker på saken så kan man väl bara studera fakta i form av dessa PDF-dokument som behandlar situationen i Danmark, Sverige respektive Norge: http://www2.ne.su.se/ed/pdf/31-2-ewho.pdf , http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf , http://www.regjeringen.no/pages/16413697/PDFS/NOU201120110007000DDDPDFS.pdf .

  Man kan väl sammanfatta det hela med att om de som kommer hit har efterfrågad kunskap/kompetens och därmed snabbt kommer in i arbetslivet och integreras så är allt frid och fröjd. Men så är inte alltid fallet vilket framkommer mer eller mindre tydligt, i förut nämnda dokument, samt i vissa tidningsartiklar: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/invandringen-bor-inte-innebara-sju-svara-ar_3855107.svd , http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10094164 , http://e24.no/makro-og-politikk/innvandring-koster-norge-dyrt/20055747 .

  Man bör också beakta att "invandrare" är samlingsnamn på en stor mängd individer så det är inte så konstigt att man i vissa studier försökt del upp den stora gruppen "invandrare" i mindre delar för om möjligt urskilja tydligare trender. En av dessa rapporter är den här: http://www.rockwoolfonden.dk/publications/immigration+and+integration/publication?id=1562 .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Ja, nu är det ju så att det jag refererar till är europeernas egna uppfattningar och ingenting jag uppfunnit.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Om folk får reda på vad "flyktingarna" gör i Sverige så blir det snart massutvandring istället för massinvandring. Svenskar tar lång tid på sig att reagera, men snart så. http://youtu.be/rSOOsmv7A_I

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Jo, svenskarnas utvandring har redan börjat. Få vill betala skatt för att försörja Reinfeldts invällande bidragsöverklass. Presenterade lite siffror i det här inlägget.

   http://adderat.blogspot.se/2012/03/riksgojan-billstrom-i-debatt.html

   Mvh
   Adderat

   Radera
 3. Det är som vanligt i sverige att alla myndigheter måste "anpassa" kostymen efter fastslagen budget medan migrationsverket alltid får mer pengar när dom anser sig behöva det! då verkar det finnas obegränsat med pengar!det är dags att begränsa invandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Jo, och hur vi än vrider och vänder på det så har vi ändan bak, så det är alltid vi som betalar orgierna via skatten.
   Den invandrade bidragsöverklassen finansieras av dig och mig.

   Mvh
   Adderat

   Radera