onsdag 16 maj 2012

Acceptabel ingång

Intressant att media denna gång t.o.m. i förväg väljer att exponera kvällens avsnitt av Uppdrag Granskning. Vanligtvis sker dylik exponering för att öka tittarsiffrorna av kommande tramsprogram som dokusåpor, och tv-lekar. Uppdrag Gransknings samhällsgranskande avsnitt brukar inte ens rendera i en notis i efterskott enär en debatt i regel inte är önskvärd.

I kvällens avsnitt av UG behandlas dock ett område som åtnjuter regeringens "särskilda satsningar", d.v.s. kvinno- och s.k. "hedersvåld" och det är alltså ett "godkänt" område att puffa för i förväg. Ingången är acceptabel med andra ord. . .

En efterkommande mediastyrd "debatt" är givetvis vad vi kan vänta oss och inriktningen - eller urspårningen till - är även den givetvis på förhand känd. Alltsammans är Sverigedemokraternas och de "etniska svenskarnas" fel, och UG:s "retorik" och "vinkling" kommer att spela Sverigedemokraterna och de "främlingsfientliga krafterna" i händerna. Alla andra "fientliga" religioner - främst kristendomen - kommer att dras upp som betydligt hemskare, blodigare och värre i jämförelse med "fredens religion" islam. Nya Breivik och Mangs kommer att födas och muslimerna blir än mer "utsatta". Demokratofoberna och hatretorikerna kommer att lägga beslag på allt tillgängligt medieutrymme för att få leva ut sina plågsamma denial-syndrom.

Vad gäller "fredens religion" skall tilläggas att islam är en totalitär politisk-religiös ideologi som inte är delbar på några villkors vis i en politisk och religiös del. Läs inlägget Islamofobi - överutnyttjat begrepp ifall du inte har förstått hur det faktiskt hänger ihop.

Mona Sahlin, en av dem som ränt som barn i huset i moskéerna, har fått upp farten i Aftonbladet i dag, och hon "rasar" mot sina omhuldade imamer. Men förvånas icke, ingången är, som sagt, acceptabel.

Jag skall se Uppdrag Granskning i kväll, men förhåller mig synnerligen avvaktande till den efterföljande "debatten".

2 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar