torsdag 19 april 2012

- (Syn)Svagt, Marteus!

.
Expressens expert på demokratofobi och hatretorik, den rabiata ledarskribenten Ann-Charlotte Marteus, avslöjar i dagens ledare att hon har gnuggat nyliberalernas frihetliga sömn ur ögonen. Marteus har långt efter oss andra gjort den revolutionerande upptäckten att svenska barn går halvblinda genom barna- och skolåren på grund av att familjer inte har råd med synhjälpmedel i form av glasögon.

Jag undrar hur chockerad Marteus skulle bli om jag berättade för henne att det inte gäller bara barn, utan även vuxna. De tvingas också vända sig till välgörenhetsorganisationer för att få hjälp till glasögon. Och inte bara de, utan även funktionshindrade uppmanas av kommunerna att vända sig till Frälsis och Röda Korset med flera för att få hjälp till glasögon, kläder och skor.

- Nejnejnej, vänta lite Ann-Charlotte! Rusa inte iväg och skriv några hatiska ledare nu, det är nämligen helt i sin ordning i det nyliberala Sverige, det är så det skall vara. Det vet du väl. I alla fall hävdade moderaten Harald Hjalmarsson det i riksmedia för något år sedan. Hjalmarsson hävdade till och med att det är välgörenhetsorganisationernas uppgift, deras jobb, att ta över trygghets- och välfärdssystemens uppgifter, de åtaganden de är skyldiga att fullgöra gentemot medborgarna. Fast . . . jag kan inte minnas att Expressen skrev om det. Inte heller kan jag minnas att Expressen skrev om att 24-åriga Maria fick hjälp av Frälsningsarmén till ett par nya glasögon.

Inte heller noterade jag att svensk media uppmärksammade att EU-länderna utsett år 2010 till det Europeiska fattigdomsåret. Organisationen Majblomman larmade redan då om den ökande fattigdomen i Sverige. Men det valde svenska politiker och media att ignorera.

I dag är det ännu värre i Sverige; de som inga glasögon, kläder, skor, möbler, mat eller någon inkomst har skall heller inget ha. Och det ligger helt i linje med vad Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, och hans nyliberala anhang anser vara ett idealsamhälle. Alliansregeringen kommer att fortsätta det taktfasta marscherandet över spillrorna av vad som en gång var Sverige.

- Du Marteus, jag skall berätta en hemlis till: synsvaga flykting- och invandrarbarn tvingas inte gå utan synhjälpmedel. Inte vuxna invandrare eller flyktingar heller. De tillhör nämligen alla Fredriks invandrade bidragsarmé, den nya, stadigt svällande bidragsöverklassen.

- Och du, Ann-Charlotte, det finns ett parti som lagt en riksdagsmotion om att barn upp till 15 år skall få glasögon kostnadsfritt. Men den motionen gills väl inte eftersom det är Sverigedemokraterna som lagt den, och det är ju enligt dig "fel parti" va?

Skriv om det, Ann-Charlotte. Om du törs.


EXP SR SR SvD 2 3 DN Ö SSV HD

4 kommentarer:

 1. Karolina Sakinyte20 april 2012 01:01

  Hej! Jag går första året på gymnasiet och det är så att jag gör ett arbete i samhällskunskapen om hur de som anses politiskt radikala behandlas i samhället, på ett ungefär. Jag har gjort en liten enkät som det skulle betyda väldigt, väldigt mycket ifall någon eller några skulle kunna svara på. Man får svara på vilka av frågorna man vill/orkar, och hur kortfattat eller utdraget man vill, och i slutet finns en liten övrigt-ruta där man får skriva precis vad som helst.
  Det skulle som sagt underlätta otroligt mycket ifall ni kunde svara.

  http://www.surveymonkey.com/s/ZJZ2T3H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karolina, och tack för din förfrågan! Jag har besvarat enkäten efter bästa förmåga, och jag önskar dig lycka till med uppgiften!

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Alla sveriges 20 enorma drösar landsting HAR glasögonbidrag UTOM stockholm som har Individuell bedömning vilket Socialdemokraterna och vänstern majorites-röstade igenom för en 10år sedan när dom styrde Stockholms landsting.
  Och jo då jag känner MÅNGA föräldrar som faktiskt prioriterar andra sker än sina barn, "nån annannismen" är djupt rotad i folksjälen i Sverige.
  För har barnet inte ngt större synfel kostar ett par glasögon mindre än en limpa cigg eller Internetuppkopplingen, dom använder för att kedjerökande sitta på facebook hela dagarna istället för att skaffa sig ett arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej nattswe, och tack för din kommentar! Visst finns dem som du nämner i inlägget också, oja, det är inget att sticka under stol med. Men som glasögonbärare sedan barnsben (det är visserligen länge sedan barnsbenen...) så vet jag hur katastrofalt glasögonkostnader kan slå mot människors ekonomi. Ofta handlar det om tusentals kronor för de billigaste glasen och sedan skall bågen på. För många kan det dessutom vara förödande även med en kostnad som motsvarar en limpa cigg eller en Internetuppkoppling. Det är bara skitpengar för vissa, men för andra kan det vara en betydande summa.

   Mvh
   Adderat

   Radera