torsdag 5 april 2012

Inga obegåvade mediamarionetter

.
Apropå den brutalt och barbariskt misshandlade Carl-Eric Cedvander i Kortedala, känner sig AB:s Daniel Swedin uppenbarligen nödsakad att kliva in kolumnerna och knacka ur sig ett textuellt trauma á la Aftonbladet. Märkligt . . . Aftonbladet utgör inte bara Griniga Medierelikers Elefantkyrkogård, utan även häckningsplats för historielösa och obegåvade men ideologiskt radarstyrda vänsterdesinformatörer. Något som Daniel Swedins ledare i dagens Aftonblad bekräftar med full kraft.

Innan jag kommer in på själva kärnfrågan i Swedins omogna lilla stycke så kan vi börja med att skratta åt hans ambivalens gällande benämningen av de häktade misstänkta. De fyra häktade är utifrån medias uppgifter samtliga födda 1996, och är eller blir alltså 16 år i år. En definitionsmässigt svår ålder, det skall medges, men som skribent skall man redan på A-kursen ha lärt sig att vara konsekvent och genomgående hålla sig till en och samma benämning. Swedin blir bara löjlig när han  högst amatörmässigt försöker styra läsarens perceptioner genom att ändra benämning på förövarna från ungdomar till barn utifrån styckenas kontext. Manipulation i all ära, men skall det göras så må det göras snyggt.

61-åringen var på väg hem med sin hund när han anfölls av ett gäng ungdomar

Fyra högstadiepojkar är häktade

Hur kan barn agera så besinningslöst och rått?

Ett gott råd, Swedin, är att du läser dina texter ur ett vuxenperspektiv innan du sänder dem för publicering. Ett annat gott råd är att du inte skall förolämpa dina läsare genom att behandla dem som politiska analfabeter och obegåvade mediamarionetter.

Det man däremot definitivt inte skrattar åt i dagens ledare, utan faktiskt tappar hakan av, är Daniel Swedins totala brist på självrannsakan när han anklagar "extremhögern" för att snaska i och dra nytta av katastrofala händelser i syfte att vinna politiska poäng. Jag vet inte vilket som är värst - att Swedin kastar stenblock i glashus genom att han representerar den tidning som exponerat och vältrat sig värst och längst i den blodiga massakern på Utöya, eller att Aftonbladet snaskade i - och fortfarande snaskar i - och drar nytta av en katastrofal händelse i syfte att locka till sig läsare för egen ekonomisk vinning.

Taktiken känns igen. Med politiska program som majoriteten aldrig skulle ställa upp på måste extremhögern försöka utnyttja dödsfall, trauman och olycka för egen politisk vinning.

- Ey, mannen! Sund självkritik är mycket klädsamt och tills du, Swedin, räknat ut hur man går till väga så bör du lämpligen avstå från att irra omkring bland raderna utan att fatta vad du skriver.

Apropå din retoriska fråga om hur "barnen" kunde misshandla Carl-Erik Cedvander så besinningslöst så skall du få ett svar helt utan mask. Ett svar som beskriver precis hur jag känner det.

Förövarna är inga "barn" eller "ungdomar" - de begår inte dylika handlingar. Nej, det vi har att göra med här är , brutal, barbarisk och mordisk tortyr utförd av ett gäng IQ-befriade, våldsfixerade, icke-svenska, respektlösa islamistiska äckelamöbor och framtida skamvåldsutövare som borde skickas käpprätt ned i det kristna helvetet för att där brinna som levande döda för evig tid. Må fan själv stå där och sparka på dem med ett par stålskodda Dr Martenskängor på sina klövar.

Jag håller media och politiker ansvariga för den negativa utvecklingen i Sverige och för alla kriminella handlingar begångna av invandrare och flyktingar. Likaså håller jag media och politiker ansvariga för all form av hat, våld och extremism riktad mot den del av befolkningen som är hederlig, demokratisk och som vill ha en öppen debatt.

DN 2 3 4 SvD 2 3 FT SR 2 3 SVT

8 kommentarer:

 1. en förklaring efter att ha sett en bild på Daniel Swedin är ju glasklar,
  han är ett barn själv,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mullis, och tack för din kommentar! Ja, han ser ut att vara en tonårsrosig ung herre, ungefär som Erik Ullenhag. Unga, naiva, oförstörda ynglingar som är lyckligt ovetande om den stora, vida världens otäckigheter.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Ditt avslutande stycke stämmer exakt med min uppfattning. Vi har blivit lurade, överkörda och idiotförklarade. Media och den politiska eliten bär ansvaret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna, och tack för din kommentar! Ja, både politiker och media agerar som om det vore krig, och vi är deras fienden. Förutom att det är rent kriminellt, så är det ett jävligt osnyggt sätt att behandla sina medborgare på.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 3. Det är tamejfan helt obegripligt att dessa PK-arslen utan att få sömnbesvär, i princip ursäkta denna vidriga ohyra med den ena idiotiska "analysen" efter den andra. Det är jävligt befriande att läsa bloggar som din m.fl. sanningskämpar. Jag lyssnar nästan uteslutande på äkta outlawcountrymusik, där oftast självupplevda erfarenheter ur verkligheten beskrivs så genialt. Inga jävla draveltexter där inte. Är någon intresserad så gå in på youtube och sök artister som: Merle Haggard, David Allan Coe, Tompall Glaser, Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Paycheck, Jerry Lee Lewis för att nämna några. Passar det någon så har jag massor med fler tips....Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Blodsven, trevligt att se dig igen, och tack för kommentaren!
   Ja, herregud... Det här vanvettstramset med "vård" och daltande med brottslingar, oavsett ålder, skyller jag på Sveriges första, tvättäkta batiktant - socialisten, socialtanten och genusfundamentalisten Ann-Britt Grünewald. Hon förstörde hela kriminalsektorn med sitt "tycka-synd-om-syndrom", psykologiserande, och att allt fokus och all energi skall läggas på brottslingarna. Grünewald introducerade det sjukt rubbade tänket med att allt är "samhällets" fel och att "vuxenvärlden" har svikit. Typiskt 68-vänsterns vindimmiga resonemang.

   PK-arslena befinner sig i ett patologiskt tillstånd av denial, men snart klarar de inte av att hålla den overkligt overkliga verkligheten på behörigt avstånd. Insikter är farliga fiender, de kan slå till när som helst ;-)

   Tack för tipsen, dem skall jag kolla in!

   Mvh
   Adderat

   Radera
  2. Ja visst ja, den asfula kärringen och ättlingen till slaskbögen och kludden Isak Grunewald fick nån sorts obegriplig hjältegloria inom svensk kriminialvård. Törs inte ens tänka på varför fångarna uppskattade hennes "charm"...Glad Påsk på dig Broder...Blodsven

   Radera
  3. Just den kärringen ja :-)

   Glad påsk till dig med!

   Mvh
   Adderat

   Radera