lördag 7 april 2012

- Eöm eöm eöm eöm eöm


Ja, som ni ser i rubriken så bär det intelligenta uttalandet finansminister Anders "Godisskålen" Borgs (m) klassiska signum. Vid varje tillfälle när han av olika skäl tvingas kommentera de enerverande asyl- och invandringsfrågorna kommer Anders Borg verkligen till sin rätt och hans unika storhet märks som allra mest.

I dag kunde vi avnjuta Borgs högkvalitativa stamningar och hackanden i Ekots lördagsintervju, såhär på påskaftons dag. Vi kunde höra den (be)räknande ministern trassla in sig rätt friskt i resonemang om bidrag, stöd, ersättningar och föräldraledigheter som är kopplade till Sveriges arbetsskygga och invandrade bidragsöverklass. Självfallet nödgades Borg att återigen (se -Käften Borg!) dra in våra svenska ungdomar i denna hett oönskade kategori för att berättiga att ordet invandrare användes. Och - inte minst - för att undvika att den invandrade bidragsöverklassen inte skulle känna sig utpekad. Borg, Reinfeldt, Ullenhag m.fl. kölhalar ju ofta och gärna våra svenska ungdomar i media helt utan att skämmas, de är ju bara barbariska, kultur- och nationalitetslösa rasistiska entiteter.

Well, för att återgå till Ekots intervju, så ställde den alltid påläste, kunnige reportern Tomas Ramberg följande fråga till Anders Borg

- Integrationsminister Ullenhag, han vill korta föräldraledigheten för barn som är födda utomlands. Vad tycker du?

- Jag tror att vi under närmsta året kommer att jobba väldigt intensivt med föräldraförsäkringen, med studiemedel, med etapleringsersättningen, med öme öme öme öme öme andra ersättningssystem...

Lathund och grammatika för översättning från politisk dumska till svenska:

öme öme öme öme öme = socialbidrag

eme eme eme eme = obestämt orolig artikel före ordet invandrare

ie ie ie ie = nervös artikel framför frasen arbetslösa invandrare

som som som som = omskrivning för misslyckad integration (se - Yes, we have failed)

äe äe äe äe äe = startsträcka fram till ordet långtidsarbetslösa invandrare

Borgs hackande börjar 19:53 in i sändningen.

Lyssna: Ekots lördagsintervju med Anders Borg

! Observera att Anders Borg i intervjun inte säger någonting alls gällande begränsningar av bidragscirkusen.

Jag ser verkligen fram emot att få ta del av nästa längre intervju med Anders "Godisskålen" Borg då jag väntat ända sedan i februari på att få höra honom kommentera att han måste släppa till ytterligare hundra miljoner kronor eller femtio miljoner kronor (- Oj! Hörde ni? Där sprack vårbudgeten!) till Migrationsverket för den våldsamma tsunami av hundratusentals krävande, gnällande, gapiga somalier och ett otal andra element som kommer för att parasitera på de rykande spillrorna av den forna, svenska välfärden. Jag har också väntat på att få höra Borg kommentera hur han ser på följande uttalanden från Migrationsverket den 22/2, 31/3 och 6/4:

22/2
Förväntad prognos antalet anhörigansökningar cirka 59 500 (här begärde Migrationsverket 100 miljoner kronor)

31/3
Det finns en risk för att man på Migrationsverket har underskattat antalet ansökningar som kommer att komma:

- Om du tar cirka 2 000 gånger årets alla veckor så förstår du.

6/4
-Vi för just nu diskussioner om en högre prognos. Vi ser att det kommer att bli en större inströmning än de här 31.000, men var vi landar vågar jag ännu inte uttala mig om, säger Oskar Ekblad.
Anders Borg på väg till Blåkulla där han fått permanent
uppehållstillstånd med utreseförbud.


SR SVT DN SvD 2 3 FT AP

Bildkälla: Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar