lördag 7 april 2012

- Ånä, Reepalu

.
- Oh lord, nu är olyckan och ursäktsmaskinen Ilmar Reepalu i farten i dagens Expressen, och hävdar att hans olyckliga uttalanden angående judarna egentligen handlar om att han blir felciterad eller missförstådd, vilket endast tycks ske i samband med antisemitiskt doftande uttalanden - inte annars.

Reepalu snyftar vidare att han inte heller har förstått hur allvarlig situationen är för judarna i Malmö. Han hade liksom inte hört det uttryckt så i detalj förut och inte tagit till sig det som sagts tidigare.

- Jag var hos judiska församlingen igår kväll. När jag lyssnar på deras berättelser får jag en klump i magen. Detta är oerhört mycket värre än jag kunnat föreställa mig.

Vilket jävla uttalande! Jag bor mer än hundra mil från Malmö, och jag har aldrig haft några problem med att förstå judarnas situation i staden och varför de flyr. Jag är för det första läskunnig, tämligen normalbegåvad och jag har vänner i Malmö. Det har varit fullt tillräckligt för att skapa förståelse för deras helvete. Att olyckan Ilmar Reepalu för några år sedan kläckte ur sig den ruttet stinkande grodan om att Judiska Församlingen i Malmö skulle ta avstånd från Israels bombningar av Gaza ter sig nu än värre än den gjorde då; att öppet erkänna att han inte lät bristande kunskaper, förståelse och insikter hindra hans stupida uttalande är häpnadsväckande. Karln har inga gränser, ingen farstu, inget förnuft.

Det man är i total avsaknad av kunskap om skall man banne mig heller inte uttala sig om, men inte ens det fattar Reepalu. Nej, i klassiskt socialistisk potentatstil uttalar man sig tvärsäkert och avfärdar översittaraktigt allt man inte begriper sig på eller som strider mot den uppfattning partiet har bestämt skall råda. Munnen går medan huvudet står still...

Socialdemokratiska politikers uppenbara historielöshet är dessutom monumental; att inte ha någon som helst insikt i den urgamla konflikten mellan judar och muslimer är rent historiskt. Men det är inte förvånande, inte med tanke på att Ilmar Reepalu varit - och antagligen är - fången i sin egen politiks utpumpade vrångbild av vilka som är "rasister" - de barbariska, främlingsfientliga svenskarna. Att det skulle finnas rasistiska invandrare hade han tydligen aldrig kunnat föreställa sig, åtminstone säger han sig inte riktigt ha sett det. Nej, vi vet, Ilmar, du har inte fått, vågat eller velat se det, eftersom du vet vilken den gängse bilden av en rasist är och skall vara enligt ditt parti, det statsbärande partiet.

- Jag har tänkt att det är väl samma gäng som vi haft i 20-30 år: Bevara Sverige Svenskt och Förintelseförnekare. Jag har inte sett hela bilden. Det finns andra unga män som använder människor från judiska församlingen för att projicera sin ilska för vad som sker någon annanstans i världen.

- Fredrik Sieradzki, Peter Rubinstein, rabbi Shneur Kesselman, Judiska Centralrådet, Fred Kahn m.fl. Som ni kan notera av Ilmar Reepalus uttalande ovan så lider han fortfarande av gigantiska, och förmodat obotliga, kunskapsluckor om vilka som orsakar problemen, men framför allt varför. Den forne attackdykaren, hårdingen, Malmös starke man, hukar och kryper som en undergiven hund inför partiets röda piska som sätter helgonglorior på alla invandrare och törnekransar på svenskarna.

- Du, Ilmar, jag säger det igen: Du är en skam för Sverige. Gör avbön och därefter avgå.

EXP DN 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 SR 2 DN 2

6 kommentarer:

 1. Dessvärre är majoriteten av våra politiker en skam för Sverige i allmänhet, och för oss svenskar i synnerhet....Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morning Blodsven! Visst är de alla en skam för Sverige. Få nationer har en hel regering, riksdag och politisk armé som föraktar sitt eget folk, men det har vi svenskar. Svenska politiker är svekfulla förrädare, och den av SAP avskaffade riksrätten bör omedelbart införas.

   Mvh
   Adderat

   Radera
  2. För ett antal år sedan tilläts en antiisraelisk demonstration i Malmö (med Reepalus goda minne) där muslimer brände israeliska flaggan inför tv-kameror som sedan visades i tv. Vad gjorde våra politiker? INGENTING!!! Jag blev oerhört upprörd för sånt här hör inte hemma i Sverige. Idag saknar jag mitt en gång så fina Malmö som har blivit våldtaget och utnyttjat av "ickesnälla" människor!

   Radera
  3. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Stämmer bra det, om den antiisraeliska demonstrationen. Och i vanlig ordning så var det tyst, men det beror kanske dels på att den muslimska s-väljargruppen är så ofantligt stor i Malmö och dels på att Malmö inte intresserar regeringspartierna.

   Jag saknar också ditt fina Malmö, som jag gärna och ofta besökte om somrarna. De underbara rhododendronbuskarna i stadsparken är ett av alla trevliga minnen som jag vårdar.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Repalu är ju en så duktig politiker och ekonom så det sägs att han är immun för all kritik. Vad man menar är väl att Repalu säger och agerar i enlighet med kommunens vilja. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Ja, vet du, när det gäller Reepalu så undrar jag om han inte är sjuk i alla fall? Ingen frisk människa håller på som han gör.

   Mvh
   Adderat

   Radera