torsdag 1 mars 2012

Wanjas dödssynd

.
Jaha, det var ju rätt person att uttala sig om näringslivstopparnas "girighet och maktanspråk" . . . Wanja "Stolpskottet" Lundby-Wedin. LO:s madam avgående ordförande - som i sin enfald trodde hon hörde till de tunga grabbarna för att hon fick leka i 25 styrelser och bli kallad "styrelseproffs" - känner sig uppenbarligen nödsakad att gå ut och kasta sten när hon sitter i glashus.

Sveriges största fackliga skamfläck, Lundby-Wedin, håvade år efter år, i lugn och ro och tysthet in en massa sköna stålar för att göra ingenting och begripa lika lite. År 2009 kom dock lugnet av sig då det ramlade fram sensationella pensionsavtal i ljuset som resulterade i att hennes girighet, dumhet, enfald och okunnighet i veckor tapetserade media. Det kom fram att det forna "styrelsealibit" håvade in miljonlön från LO, dryga 470 000 pix i arvoden och att hon inte fattade att hon inget fattade.

Det var en patetisk, och högst typisk, historia, och att Wanja Lundby-Wedin kunde sitta kvar är en smutsig praktskandal utan like. Att madammen inte handlöst fick foten efter att ytterligare ha bedragit hela LO-kollektivet är helt vettlöst, och stinker därefter. Ruttet as.

Den då "grundlurade" Lundby-Wedin går alltså i dag ut och kritiserar de svenska näringslivstopparna och anklagar dem för girighet för att de tjänar 17 gånger mer än en industriarbetare. Direktörsarmén har "internationaliserats" och roffar därför åt sig mer stålar än de någonsin kan göra av med.

Tja, vad säga annat än att Lundby-Wedin är urtypen för "lyset tänt, men ingen är hemma". Och att hon försöker sätta fyr på den här gamla brasan igen, ett par månader innan hon avgår, tolkar jag som det patetiska utspel det är.

- Du, Wanja, man brukar säga  don't shit where you eat  . . .  men jag tror du just precis har gjort det.



Girighet
en av de sju dödssynderna




Exp DI AB SvD DN 2 3 4 5 SvD 2 3 SR SVT    


6 kommentarer:

 1. Jomen nu får du ju tänka på att lilla Wanja hade ju giltigt skäl till sitt handlande i motsats till oss vanliga sketna knegares moraliska värderinga.
  Hon begrep inte bättre, eller rent ut sagt var dum på riktigt.
  Men nu kan det omöjligt vara fler som kan köra på den linjen, eller hur.
  Personligen fick jag en känsla av....
  -jamen titta på alla dom andra, de gör ju oxå sådär, så varför hackar ni bara på mig, snyft snyft.
  Men jag(wanja) är lite glad oxå, för när jag(wanja) nu slutar så vill nog många ge mig en stoooor kram o mååånga pengar(bonus), de vill jag oxå ha.

  Vad säger man åt en sån liten gullig dumsnutta "-Ditt vidriga egotrippade stolpskott, som inte gjort sig förtjänt av en bråkdel av den förmögenhet du stulit från de som du skulle stå upp för, de som gav dig ett förtroende grundat på heder och tillit. Hur fan kan du se någon i ögonen utan att skämmas som en hund som sketet i eget bo-"
  Nä så kan man ju inte säga till någon som inte förstår.
  Wanja, bry dig inte om att det aldrig blir förlåtet, du lyckades ju göra det som flertalet aldrig skulle ha gjort.
  kram jajjamensan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar! Ja, de s.k. förtroendevalda är så infama att de gömmer sig och sina avskyvärda beteenden bakom den titel de tillskansat sig via valröster. Att bedrägerier, snikenhet, stöld och allmänt förtroendemissbruk INTE ingår i uppdragen har de uppenbarligen ingen aaaning om.

   Och jo! Man kan och ska säga det även till dem som inte förstår. Men man får ta det PLS, d.v.s. På Lätt Svenska. Korta, enkla meningar (3-4 ord = max) utan krångligheter, typ:

   - Wanja, dra åt helvete!

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. bra, mer sånt, jag är verkligen trött på den tanten, värre skenhelighet än den hon visar är svår att nå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mullis, och tack för din kommentar! Hm, jag tror att de s.k. förtroendevalda på något sätt transformeras när de valts. Alltså blir de sju dödssynderna för dem de sju dygderna och dygderna till dödssynder. Skenhelighet är således en förtroendemannamässig dygd, annars skulle ju inte så många ägna sig åt den. Vad tror du? kan det ligga något i det resonemanget?

   Mvh
   Adderat

   Radera
 3. Bra att du belyser problemet, med Wanja. Skönt att hon antligen ska dra sig tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej icedaniel, och tack för dein vänliga kommentar! Ja, det är en ytterst god idé att Wanja, sent omsider, försvinner. Man får hoppas att efterträdaren fokuserar på medlemmarna istället för sätta sig själv och sin ekonomi i främsta rummet.

   Mvh
   Adderat

   Radera