söndag 11 mars 2012

Miljonprogramsmegafonen Rojas

.
Apropå Erik Ullenhag och hans resandedepartement har turistmagnaten och tidningskungen Carlos Rojas publicerat debattartikeln Dags att avskaffa integrationsministern på SvD Brännpunkt i dag. Pladderkvarnen och hoppjerkan Rojas anser att det skall inrättas ett miljonprogramsdepartement och en miljonprogramsminister istället.

Nånå, Rojas må vara ursäktad enär han inte direkt utmärkt sig för att vara något påläst ljushuvud, och inte är han så gammal att han minns att vi i Sverige hade vad andra länder fortfarande har - ett inrikesdepartement.

Personligen anser jag att det av SAP nedlagda inrikesdepartementet skall återinrättas, d.v.s. det departement som ansvarade för bostadsfrågor, invandring, polis, regionala frågor och arbetsmarknad. Att SAP lade ned inrikesdepartementet är fullt förståeligt då departementsfrågorna var av det mer "besvärande" slaget och hade antagit en problemkaraktär av synnerligen ohanterliga proportioner, vilka absolut inte fick avslöjas. SAP:s berömda mörkläggningslock klarade inte av att hålla tätt trots hårt åtskruvade bultar; en allt stadigare ström av decenniers rutten inrikessörja sipprade ut så en omedelbar nedläggning med efterföljande utsplittring av frågorna sågs som en god lösning. Då hade de "reella" problemen eliminerats, d.v.s. ett avslöjande av SAP:s totalt havererade inrikespolitik.

Enligt Alliansen, framför allt Carl Bildt, så har vi ett inrikesdepartement i form av Cecilia "Multikulti" Malmströms fögderi Home Affairs. Ett inrikesdepartement vilket enbart har engelskspråkiga sidor och som sysslar uteslutande med asyl, invandring och integration (för senaste vansinnigheter, se länkar nedan...). En och annan Frontexoperation och någon terroristfråga passerar någon enstaka gång Malmströms skrivbord också, men helst inte.

Rojas tänker till liten del rätt, till största delen ensidigt, men det blir antagligen så när man talar i egen sak och inte ser längre än näsan räcker. När det gäller miljonprogrammens brister i standard, service och utbud så är det precis lika uselt överallt i Sverige. Dessa miljonprogram ruttnar stadigt bit för bit medan ägarna - allt från privata klipparbolag till kommunala bolag och allmännyttor - sitter still i båten och väntar på bidrag för upprustning. Sammantaget för samtliga ägare är att de inte gjort ett skvatt, utan cyniskt skott sig på områdena, höjt hyrorna vart år samtidigt som de väntat på att det skall regna statliga medel som manna från himlen. Ett förfaringssätt som på intet sätt skiljer sig från det övriga gnälliga, bortskämda och krävande näringsliv vid namn Gapus efter merus.

SAP klarade inte av att hantera inrikesfrågorna och Alliansen är inte intresserad. Vi har gått från en handfallen mörkläggarregering till en regering för vilken inrikesfrågorna är den totalt egala. Same shit, alltså.

Live with it, ladies and gentlemen. Det är nyliberalismens fula tryne du har framför dig.Presskonferens med Cecilia "Multikulti" Malmström 8 mars 2012  Välj språk, eller tolköversättning.

Mutor för vidarebosättning inom EU 8 mars 2012

European Voice: Ministers agree warning mechanism for migration surges 8 mars 2012

European Voice: Protecting member states or the rights of asylum-seekers? 9 februari 2012SvD 2 SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar