onsdag 14 mars 2012

Lojalitet - mot vem?

.
Åhå, här kom det. I dag går madammen, entrepenören, som körde det tvåhundraåriga hushållningssällskapet i Västerbotten rätt ned i avgrunden, f.d. näringsministern Maud "Bävern" Olofsson (c) ut i media och kritiserar Jan Björklund (fp) för illojalitet mot Alliansen. Hon säger sig ha "knutit nävarna" många gånger när hon ansett att Björklund obstruerat i energifrågorna. 

Jag minns att att f.d. centerpartisten och riksdagsledamoten Solveig Ternström hoppade av centern och var politisk vilde på grund av att hon ansåg att centerledningen övergett sina värderingar samt att man uppträtt illojalt mot sina väljare.

Lustigt det där, med lojalitet inom politiken. Var skall den ligga, lojaliteten? Hos väljarna eller partiet? Beror kanske på vem man frågar, men en f.d. sunkig politikerbroiler som alltid lovprisats för sin extrema lojalitet mot Partiet är Mona Sahlin (s). Där kan vi tala om politisk fostran till förbannelse och en patologisk lojalitet av rent rubbade mått.

De politiker jag efterlyser är dem som känner obrottslig lojalitet gentemot de svenska medborgarna, väljarna. Inte Partiet.

Var finns de, dessa politiker? Show them to me.Maud "Bävern" Olofsson inbegripen i hätsk debatt
med Jan "Magistern" Björklund angående energifrågorna.DN 2 SR SvD 2 DI EXP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar