onsdag 28 mars 2012

- Käften Borg!

.
Under min livstid har tretton finansministrar verkat i Sverige, och av Anders Borgs tolv föregångare på posten har ingen uppvisat en passivitet liknande Anders Borgs. Inte heller har de tolv föregångarna - i diametral motsats till Borg - saknat den politiska insikt och -anpassning som finansministerposten kräver. Anders "Godisskålen" Borg må vara hur god nationalekonom som helst, om det kan jag inte uttala mig, men han har oavkortat sedan dag ett uppträtt som en politiskt naiv rookie, kvalificerad idiot och mest låtit som en papegoja med starkt begränsad repertoar.

På rapports hemsida publicerades i dag intervjun För svag drivkraft att jobba i vilken finansministern gör en "Ullenhag" och friskt öser ur sig kritik mot våra svenska ungdomar. Ordagrant säger Borg

- Kombinationen av socialbidrag, bostadsbidrag och etableringsbidrag gör att drivkraften för unga och invandrare att gå in på arbetsmarknaden är alldeles för svag.

Finansministern känner sig uppenbarligen nödsakad att grovt förolämpa de av våra svenska ungdomar som inte redan dragit till Norge och annorstädes i jakten på jobb, genom att dra in dem i en diskussion som handlar om den invandrade bidragsöverklassens starka motvilja till att lära sig svenska och delta i arbetslivet. Lika ruttet uppträder Erik Ullenhag som påstår att svenska ungdomars inställning till judar blivit mer negativ, och enfaldigt nog tror att det är en väl förborgad hemlighet att det i själva verket rör sig om muslimska ungdomar som är fientligt inställda mot judar (se -Vad sa du, Ullenhag?).

Det är patetiskt att svenska ministrar är sådana ynkliga krukor att de inte kan kritisera den bortskämda invandrade bidragsöverklassen utan att förolämpa och kränka svenska ungdomar. Det är sedan länge ett välkänt faktum att den invandrade bidragsöverklassen inte vill eller behöver lära sig svenska. Den vill och behöver inte komma in på arbetsmarknaden. Den vill och behöver inte bli självförsörjande.

Och varför hör vi ingen kritik om de "ensamkommande" äckelfarbröder som gängvåldtar svenska flickor och kvinnor, som eldar upp sina boenden, misshandlar och hotar personal, hungerstrejkar på trots och slår sönder sina rum? Går det inte att dra in svenska ungdomar i samma andetag som dylikt skulle nämnas?

- Deal with that, Borg och Ullenhag! Och ge fan i att dra in våra svenska ungdomar.

1 00 55 in i sändningen kan du lyssna till Anders Borgs hackande och stammande om den invandrade bidragsöverklassens bidragsberoende. Finanspolitiska rådets rapport 2011-06-01. SVT Play

SVT 2 FT 2 DN 2 SR 2 AP

1 kommentar: