torsdag 29 mars 2012

Expressens protégée

.
Försvarsminister Sten "Tomhylsan" Tolgfors (m) avgick inte helt oväntat från sin statsrådspost under dagen och lämnar ett fögderi i kris. Precis som vid Sven Otto "Blåbäret" Littorins avåkning 2010 så körde Tolgfors klassikern att det var "medias fel" samt att även han drog in alla fegisars favoritalibin - barnen. Ungarna ja, de är bra att ha. Politiker som tvingas till reträtt och vill göra en snygg sorti tvekar inte en sekund att dra fram barnkortet ur rockärmen att gömma sig bakom. Det är liksom en oantastlig motivering till avträdet, och i synnerhet om det är en manlig reträtt. Nånå, det är ingen nyhet att vi inte har kommit längre än så med jämställdheten i det här landet, det är bara ett trist faktum.

Desto mer underhållande är det att se att Expressens egen politiska protégée, Migrationspartiet de grönas manlige rör Gustav Fridolin, återigen lyfts fram i rampljuset och får agera frontfigur i Svensk Politik. Enligt dagens Expressen kräver Gustav Fridolin att Tolgfors lägger upp "korten på bordet" angående den kletiga Saudisörjan, samt att röret "pressade" Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, under dagens frågestund i riksdagen. Well, inte ens med bästa vilja i världen kan man påstå att Fridolin satte någon "press" på statsministern. Reinfeldt tittade mycket intresserat på Fridolin, som undrade han hur fasen en trädgårdstomte lyckats ta sig in riksdagens plenisal och vad den gjorde där. . .

Att Expressen ständigt lyfter fram Gustav Fridolin såväl i smått som stort är ett ganska taskigt drag. De blåser upp det unga rörets självkänsla till osunda nivåer, och bygger upp en känsla av att vara oerhört betydelsefull. När det väl brakar så brakar det nämligen så väldigt, men då rycker Expressen ut med stora krisbehandlingspaketet - pappersnäsdukar, dubbeluppslag i papperstidningen och svarta krigsrubriker. Allt i syfte att (skenbart?) återupprätta röret Fridolins heder och ära. Oh yes, någonting lurt är det, och jag anar ett helt gäng ugglor i den mossen jag. Inte är det bara Fredrik Reinfeldt som manipulerar Migrationspartiet de gröna - framför allt i invandringsfrågorna - utan det är även fler som använder sig av Fridolin och partiet som Nyttiga idioter.

Fredrik Reinfeldt klargjorde f.ö. i gårdagens Expressen att Migrationspartiet de gröna inte är aktuella för att ingå i regeringen, men gav samtidigt en klar vink om åt vilket håll den rikspolitiska ledningen skulle knalla för att partiet återigen skulle bli aktuellt för lite makrobiotiska regeringsmorötter. Jag ser med spänning fram emot vad som händer i frågan framöver.

Om den erbarmligt historielösa Josefin "Lagstiftningen" Brinks (v) enfaldiga fråga till Fredrik Reinfeldt, om Sveriges välstånd verkligen skall bygga på vapenexport och militära samarbeten med diktaturer, orkar jag bara säga följande

- Josefin, med vilken typ av medel tror du Sveriges välstånd byggdes upp av efter andra världskriget? Ta reda på svaret och ställ dig sedan frågan om Sverige var "neutralt" under kriget, och vem som i själva verket styrde landet. Jag har en bestämd känsla av att du kan göra Maria Sveland sällskap och  dela hennes "politiska depression" när du har svaren.EXP DN 2 3 4 5 6 SvD 2 3 SVT SR 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar