torsdag 15 mars 2012

- Bestäm dig, Ullenhag!

.
Integrationsminister Erik "Terriern" Ullenhag möttes av en spridd, förströdd och synnerligen pliktskyldig applåd i Rinkeby Folkets hus när han igår, 14/3, inledde rådslaget mot främlingsfientlighet och intolerans. Runt 170 ditkommenderade närmast sörjande med fastnålad namnlapp på bröstkorgen satt i salongen.

Integrationsministerns retoriska katastrof till tal inleddes in medias res med en osmaklig anekdot som ledde åhörarna rätt in i fjolårets tragiska och ofattbara katastrof i vårt fina broderland Norge. Givetvis var det Utöya och Breivik som cyniskt exploaterades, användes, utnyttjades för att kasta åhörarna rätt in i den Ullenhagska främlingsfientligheten. Den händelse som vi invandringspolitiskt kritiska i Sverige, av svenska media, politiker och vänsterextrema å det grövsta anklagades för att vara kollektivt ansvariga för.

Erik Ullenhag använde sig av Utöya för att kunna poängtera det faktum att många människor världen över i förstone antog att det var muslimer som var de skyldiga till katastrofen. Att dessa människor, helt felaktigt dessutom, ägnade sig åt kollektiv skuldbeläggning av muslimer trots att det var en enskild, norsk individs gärningar. Ministern poängterade med harm att händelsen på norska Utöya var en enskild individs skuld och en enskild individs ansvar. Och den kollektiva skuldbeläggningen av muslimer berodde på att vi efter 9/11 var fast i en kollektiv skuld. Vilket är något som vi, enligt Ullenhag, inte får ägna oss åt.

- Vi får inte ägna oss åt kollektiv skuldbeläggning

Utifrån det av Erik Ullenhag med emfas poängterade främlingsfientliga svenska oskicket, vill jag påminna minister Ullenhag om den statligt anbefallda kollektiva skuldbeläggningen av svenskarna gällande romerna. Maria Leissner, Erik Ullenhag m.fl. kräver att en försonings- och sanningskommission skall skapa stark kollektiv skamkänsla hos majoritetssvenskarna, svenskarna skall skämmas kollektivt för romernas femhundraåriga, och högst självvalda utanförskap i Sverige.

Sanningskommissionen skall skapa stark kollektiv skamkänsla hos majoritetssvenskarna

Men, det är ju fel, säger Ullenhag.

- Att dela in människor efter etnisk tillhörighet är alltid fel.

Säger mannen som föraktar och hatar svenskar.
Säger mannen som särbehandlar invandrare - legala som illegala.
Säger mannen som inför skattelättnader och andra förmåner för invandrade företagare.
Säger mannen som anbefallt statlig indoktrinering av svenska skolbarn.
Säger mannen som ignorerar det eskalerande invandrade våldet och kriminaliteten.
Säger mannen som anser att det svenska medborgarskapets värde enbart skall tillägnas invandrare.
Säger mannen som anser att den svenska nationaldagen skall vara invandrarnas dag.
Säger mannen som applåderar utförsäkring av dödssjuka svenskar men tiger om invandrarnas sjukbedrägerier i miljardklassen.
Säger mannen som betalar näringslivet för att ta emot gratis, invandrad arbetskraft.
Säger mannen som ignorerar det eskalerande invandrade kvinnovåldet i Sverige.
Säger mannen som ger invandrare förtur till de allt färre bostäder vi har i Sverige.
Säger mannen som föder en invandrad bidragsöverklass med svenska skattebetalares pengar.

Ullenhag talar även om för oss vad vi är skyldiga att göra.

- Vi har en skyldighet att stå upp för alla människors rätt till en vardag utan diskriminering, utan förföljelse och utan rasism.

Säger mannen som applåderar att svenskar enligt justitiekanslern och lagstiftningen inte kan diskrimineras eller utsättas för hets mot folkgrupp.
Säger mannen som inrättat Diskrimineringsombudsmannen som regelrätt bankomat enbart för invandrare.
Säger mannen som applåderar förföljelse, uppsägningar och uteslutning ur facken på grund av politisk tillhörighet.
Säger mannen som inte anser att svenskar kan bli kränkta.
Säger mannen som förföljer invandringspolitiskt kritiska med anklagelser om främlingsfientlighet, islamofobi, rasism och intolerans.
Säger mannen som förföljer ett demokratiskt valt riksdagsparti och anklagar det för att vara   främlingsfientligt och rasistiskt.
Säger mannen som inte anser att svenskar kan utsättas för rasism.
Säger mannen som aldrig nämner ett enda problem med invandringen.
Säger mannen som aldrig missar ett tillfälle att förolämpa och kränka svenskarna.

Sverige är ett av de minst främlingsfientliga och rasistiska länder som existerar. Men för varje negativt uttalande, för varje anklagelse, för varje osanning, för varje krav på kollektiv skuld, för varje förföljelse, för varje diskriminerande akt som inbegriper svenskar kommer vi allt längre ifrån saklig kritik och diskussion om invandringspolitik, och allt närmare verklig rasism och främlingsfientlighet.

Svenskarna har varit och är ett oerhört tolerant folkslag som definitivt inte har något att skämmas över. Men gudarna skall veta att det har du, Ullenhag. Du skall skämmas för dina trakasserier av svenskarna, du har med grav råge passerat anständighetens gräns.

Jag håller media och politiker ansvariga för den negativa utvecklingen i Sverige och alla kriminella handlingar begångna av invandrare och flyktingar. Likaså håller jag media och politiker ansvariga för all form av hat och extremism riktad mot den del av befolkningen som är hederlig, demokratisk och som vill ha en öppen debatt.

För varje handling finns en motsatt reaktion, och det skall du veta, Ullenhag, att den reaktionen jobbar du hårt för och snart kommer den. När du minst anar det.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.


Inslaget med Erik Ullenhag. SVT Play
Inslaget, samt övrig information. Regeringens hemsida

Migrationsverket 16/3: Mottagandesystemet på väg mot kollaps

DN 2 3 4 5 6 7 8 9 DG SvD 2 SVT 2 3 4 5 6 SR 2 3 4 5 6 7 8 9 FT 2 3 4 SR 2 3 SVT 2 DN 2 FT

2 kommentarer:

 1. skönt att läsa, det behövde jag på morgonen, ha en fin dag nu :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ha en fin dag du med, Mullis!

   mvh
   Adderat

   Radera