tisdag 21 februari 2012

Snedvriden näringspolitik

.
Jaha, då var det dags för avsnitt II av Mauds romantiska drama "Nybyggarsamhället". Företagare och nyföretagare i redan etablerade svenska Little Italys och Chinatowns skall ges oanade möjligheter att konkurrera ut svenska företag genom att enklaverna skall ombildas till ekonomiska frizoner, i vilka bl.a. skattelättnader och annan särlagstiftning på olika områden skall gälla. Integrationsminister Erik Ullenhag avser att klistra etiketten "Nystartszoner" på våra svenska ghetton och sedan skall alla icke nämnbara problem vara som bortblåsta.

Integrationsminister Erik Ullenhag försvarar och berättigar snedvridningen på marknaden genom att återigen referera till sina historiska favoriter; 1650-talets valloner, Bonniers och 1950- och 1960-talets sydeuropeiska arbetskraftsinvandrare. Ullenhag hänvisar än en gång till den arbetskraftsinvandring som var såväl efterfrågad som kompetent, läskunnig och välkommen. Den arbetskraft som bidrog till att bygga det Sverige som en gång var känt för sina framgångar inom i stort sett alla områden. Men det var då. I dag är det historia.

Den som på allvar vill stadfästa att särskilda lagar och regler skall gälla i starkt segregerade problemområden ber om fullständig och total anarki. Den romantisering som via Maud Olofsson växt fram kring, och Ullenhag nu tagit över, filmvärldens pittoreskt och charmigt framställda etniska enklaver är rent livsfarlig enfald. Ghettoisering, slum, mord, droger, prostitution, människohandel och andra allt för hårda och kalla verkligheter förpassas och döljs effektivt bakom filmens publikvänliga kulisser. Det är synnerligen märkligt att integrationsministern inte insett det.

- Och du, Ullenhag, jag är vallonättling, och jag skulle uppskatta om du ger fan i att kladda ner mig och min släkt genom att likställa de hantverkskunniga hårt arbetande vallonerna med Sveriges invandrade bidragsöverklass.
DN 2 3 4 SvD 2 3 4 AP 5 SR NSK FT SR SvD GP SK FT SvD 2 3 4 5 6 DN 2 3 FT 2 3 SVT 2 SR

                   

1 kommentar:

  1. Högervindar blåser starkt på redaktionerna.

    SvaraRadera