lördag 25 februari 2012

Romer, reformer och tonårsmorsor...

.
Jag undrar hur länge svensk media skall bre ut sin rojalistiska yra över sidorna i syfte att agera mörkläggningsgardin så regeringen får pyssla ifred med sina obskyra affärer. Spaltmillimetrarna mellan bebisyran och schlagertramset fylls ut med typiska pseudonyheter som att delar av Visby ringmur* har rasat, en domare blivit biten av en hund, Vatikanen skall betala skatt och att "hen" riskerar att sabba könsrollerna så människorna slutligen tappar kollen på vad de är. En helt normal dag med skatteunderstödda pseudomedia alltså . . .

Personligen tycker jag det är betydligt intressantare att läsa t.ex. rapporter från Arbetsförmedlingen, särskilt som de handlar om utfallet av Ullenhags makalösa etableringsreform. Rapporten är förhållandevis transparent, även om det mumlas i vissa avseenden, och klargör tydligt att resultatet är som väntat - katastrof. Inte fullt femtio procent av de 7 954 inskrivna individerna har orkat masa sig till aktiviteter, utbildningsnivån är förkrossande låg, många tar semester och drar utomlands, de flyttar utan att meddela sig och 261 "försvann". Myndighetens handläggare har även till övervägande del fått agera som ledsagare, tolkar och allmänna privatassistenter. Sammantaget framgår att de allmänt är något svårhanterliga. Inget nytt under solen, inget konstigt och inget uppseendeväckande med andra ord.

Dock är rapporten i ett avseende mycket uppseendeväckande; det går inte att få fram om någon de facto erhållit någon form av varaktigt arbete genom miljardprojektet. Det enda som uttrycks är att ett antal personer haft instegsjobb (209), nystartsjobb (63) och arbete utan stöd (129). Inget annat än att dessa personer haft någon form av jobb går att få fram, vilket inte kan tolkas på annat sätt än att ingen har fått ett varaktigt eller längre, reguljärt arbete. Det anser jag vara en nyhet.

Integrationsminister Erik Ullenhag låter meddela i ett pressmeddelande att reformen är till hans stora belåtenhet i alla avseenden utom på en punkt - att det är förenat med vissa dröjsmål för kommunerna att servera bostäder till dem som skall etableras. Något som en bister Ullenhag klargör att han inte accepterar och kommer att lösa genom att ta fram det tunga artilleriet. Att det saknas hundratusentals bostäder i landet reflekterar han inte ens över, men det är högst plausibelt att han inte känner till det.

Andra intressanta nyheter är t.ex. att vi fått en ny kategori "ensamkommande barn" i form av unga damer som är både gifta och har barn, och har både make, barn och svärföräldrar med sig när de kommer till Sverige. Att de betraktas som "ensamkommande barn" i Sverige beror på att de är under 18 år och saknar "vårdnadshavare". Tidningen City Malmö uppger att ett nytt asylboende till tonårsmorsornas ära kommer att byggas någonstans i mångkulturens och kriminalitetens högborg. Malmö, alltså.

En annan synnerligen överraskande nyhet är att den i huvudsak utrikes hyperaktiva Svenska Kyrkan inte anser det vara acceptabelt att det svenska folket, enligt Leissners och Ullenhags krav (se Kollektiv skuldbeläggningMen för helvete Ullenhag!), skall gå i säck och aska och gråta blod över de historiska "oförrätterna" som begåtts mot romer. För övrigt anser inte heller Rikspolisstyrelsen, Justitiekanslern samt några övriga remissinstanser att vi skall företa någon kollektiv, livslång canossavandring för romernas hemska öde, vilket ju är väldigt tacksamt. Somliga av oss har allt för många mardrömslika minnen och negativa upplevelser av romers framfart under årens lopp för att anse att säck och aska är passande klädsel. I övrigt lär vi nog bli smärtsamt varse Ullenhags romska inkludering i det samhälle de under 500 år aldrig velat bli en del av.

Den nyhet jag har vissa besvär med att få ihop är den att landsbygdsminister Eskil Erlandsson (c) skall åka till New York för att delta i FN:s kvinnokommissions årliga maratonmöte. Jag kan inte placera in honom i årets huvudtema, vilket är "kvinnor på landsbygden och deras roll i att bekämpa fattigdom och hunger". Det känns som att den svenska landsbygdsministern kommer en sisådär 150 år för sent in i den diskussionen - åtminstone om diskussionen rör Sverige. Dock slipper vi höra honom tala om "kvinnors sexuella och reproduktiva rättigheter", vilket är ämnet för den svenska generaldebatten. Utbildningsdepartementets statssekreterare Amelie "Kuvertet" von Zweigbergk tar resolut hand om sexet och graviditeterna, så att inga eventuella svenska drängfasoner hamnar på YouTube.

Vad Carl "Wikileaks" Bildt har för sig kan man aldrig så noga veta, men just nu verkar han ha fingrarna i Syrien. Eller åtminstone har han haft det i alla fall.* Ja, jag vet att ringmuren är en fornlämning och jag värnar om dem, men hävdar ändock att det är en pseudonyhet i sammanhanget.

SvD 2 3 4 5 DN 2 3 4 5 6 SVT 2 SR 2 FT 2 AP

8 kommentarer:

 1. Två jävla arab-svin kommer hit och våldför sig på vårt folk och egendom. Det är en krigs/terrorhandling. Dödsstraff. Punkt slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym och tack för din kommentar! Dödsstraff är, för mig, en komplicerad fråga, men ibland anser jag helt klart att det kunde vara en lämplig metod.

   Tyvärr är väl den metoden något svår att tillämpa på dem som leder den pågående statskuppen i Sverige, d.v.s. dem som står för det successiva införandet av den politisk-religiösa ideologin islam. Det skulle innebära att hela regeringen, 98% av riksdagsledamöterna, 99% av alla journalister samt ett par miljoner av befolkningen i övrigt skulle "tas om hand", och det skulle bli rätt slabbigt.

   Men någonting passande skall vi väl komma på för att stoppa nedmonteringen av och våldtäkterna på Sveriges folk och egendom.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. patrik.vannerberg@goinge.net25 februari 2012 01:45

  Du verkar vara verbal och bitter,Det jag fastnade för var att Kofi Annan tar sig an medlingsrollen i Syrien och det är bra och akut.Sen behöver människan positiva nyheter och inte medföljande drev.Sen så behöver vi nog ta emot fler flyktingar i Sverogie pga vår vapenexport och att det fortfarande behövs länder som visar medmänsklighet och kan detta inspirera till change och bra revulotioner så kanske också Irans diktatur faller så vi slipper nya tröttande och uppgivenhetsfrämjande krigshot,och Kanske behövs Jimmy Carter och andra proffsmedlare (blix,annan osv)för att folk ska ta till sig medmänsklighet och tolerans.Vi lever för varandra ,annars kan det va.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Patrik och tack för din kommentar! Nej, jag är inte bitter, och ja, det är lämpligt att Kofi Annan engagerar sig i Syrienfrågan.

   Jag anser att Sverige skall ta emot flyktingar som de facto behöver skydd (9 088 år 2011), men inte de lyxlirare (93 134 beviljade uppehållstillst. år 2011) som till största delen enbart bidrar till att utöka den stadigt växande bidragsöverklassen.

   Ta en titt under flikarna i blogghuvudet och fråga dig hur det kan vara acceptabelt att stora grupper bjuds in att leva gott på bekostnad av sjuka, pensionärer, ungdomar, funktionshindrade, hemlösa och arbetslösa. Fråga dig också om det är "medmänskligt" och acceptabelt att andelen fattiga stadigt ökar i Sverige. Under flikarna finns även mycket annan information som politiker och media effektivt har dolt för oss svenskar. En gemensam nämnare finns dock för i princip all information = vi betalar.

   Fokusera på det socialdemokraterna alltid kämpat för att vrida bort folks fokus från, d.v.s. inrikespolitik. Fråga dig också varför s-regimen lade ned inrikesdepartementet.

   Mvh
   Adderat

   Radera
 3. aldrig observerat din blogg förut
  gott om bloggar är det ju
  gott om bra bloggar är sämre
  din verkar få en chans i min lista
  stänger av ad-blocken och provar
  vi verkar ha samma syn på saker och ting
  ha en trevlig lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mullis, och tack för din vänliga kommentar! Ha en riktigt trevlig lördag du med!

   Mvh
   Adderat

   Radera
 4. Hej!

  Jo, nog stämmer det att det finns mycket att undra över i dagens Sverige. I synnerhet när det gäller integration och invandring. Själv har jag i 20 års tid arbetat med Romer och flera andra mindre väl sedda invandrargrupper, ex. vis. Somalier. Dessa två grupper sticker ut som fyrtorn i havet av immigranter. Min observation är solklar. Ett litet fåtal inom respektive grupp är hårt arbetande seriösa människor som vill rota sig och bidra till det Svenska samhället samt försörja sig själva på lönearbete, och gör det också givet en liten liten chans. Ett litet fåtal. Flertalet utnyttjar allt och alla de ser, får upprepade chanser och alla möjliga tänkbara och otänkbara kombinationer på bidrag och insatser utan att de ens visar ett uns av tacksamhet, än mindre tar chansen och ser till att bli självförsörjande. Tvärtom, man uttalar sig gärna hotfullt och aggressivt om Sverige och Svenskarna, visar förakt i alla dess former. Själv har jag slutligen slängt in handduken och bytt arbete efter en sista hot-episod då jag dragit in försörjningsstödet till en Rom som bevisligen jobbade svart. Man kan bli rasist för mindre...

  Med vänlig hälsning:

  En luttrad Socialarbetare, numera omskolad till psykoterapeut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för din kommentar! Det är skrämmande så många människor i olika yrkeskategorier som dagligen utsätts för våld och hot på sina jobb.

   Jag vet att socialtjänsterna runt om i Sverige börjat använda sig av bemanningsföretag för att ersätta dem som går i däck, sjukskrivs och slutar. De inhyrda socialsekreterarna behandlas värre än engångsartiklar, slits sönder och bryter samman på löpande band.

   Jag stöttar alla som vägrar utföra sitt jobb på grund av att de utsätts för hot, misshandel, obehag, hotfulla attityder och övriga besvärligheter av invandrare. Ingen skall vara rädd för att gå till sitt arbete på grund av dylikt. Det är fullkomligt oacceptabelt, och ingenting att diskutera då det är en fullkomlig självklarhet.

   Gratulerar till att du tog dig ur din mardrömssituation, och jag hoppas att du trivs och mår bra!

   Mvh
   Adderat

   Radera