söndag 19 februari 2012

Nyttiga idioter

.
Migrationspartet de grönas ena språkrör, Åsa Romson, upprörs å det grövsta i dagens Expressen över att det framkommit att utrikesminister Carl Bildt (m) kvirrat utrikespolitik i smyg med SAP:s partiordförande(n) sedan regeringsskiftet år 2006. Romson utbrister harmset att utrikesministern genast måste inställa sig för en förklaring av sitt extraordinära beteende. 

- Det här är uppseendeväckande i det politiska läge vi har. Vi har ju tidigare samverkat med regeringen i flera frågor, då är det rimligt att vi också deltar i sådana här samtal, säger Åsa Romson.

Jag kan bara skratta åt Åsa Romsons indignerade, och ack så naiva uttalande. Hon är lika ettrigt upprörd som det andra språkröret, Gustav Fridolin, var när han i december 2011 krävde omedelbar audiens hos infrastrukturminister Catarina Elmsäter-Svärd, men blev brutalt uppmärksammad på att regeringen ansåg miljöpartiet vara ungefär lika viktigt som en samling trädgårdstomtar. Expressens Niklas Svensson skyndade dock till Fridolins försvar, torkade tårar, snöt Fridolins näsa och avslöjade regeringens "dubbelspel" över hela mittuppslaget i papperstidningen.

Märklig upprördhet förresten, Gustav Fridolin själv säger ju att han inte har något intresse av vem som prasslar med vem bakom riksdagens draperier, i dess förråd och städskrubbar. Så här sade han i Expressen apropå mötet mellan Jonas Sjöstedt (v) och Håkan Lj . . . Juholt (s) i januari i år

- Nej, jag ägnar ganska lite tid åt ”vem-tar-vem-lekarna” i riksdagen.

Mhm, men det kan vi konstatera att Romson i alla fall tycks göra.

En skadeglad Mona Sahlin bekräftar även mycket belåtet i dagens artikel att samtal förekommit "mycket regelbundet" och att det hela har skötts "oklanderligt" av Carl Bildt. Den pösigt självgoda Sahlin syftar naturligtvis på att Bildt haft vett nog att inbjuda enbart det statsbärande partiets ledare att prassla i sänghalmen. Den egna viktigheten kan inte nog betonas och dessutom bekräftas den ju av självaste regeringspartiet. Tänka sig . . .

Inte så lite av den Sahlinska självgodheten är dessutom sprungen ur det faktum att utrikesminister Carl Bildt konsekvent blockerat och nonchalerat Mona Sahlins hatobjekt nummer 1 - Sverigedemokraterna. Partiledare Jimmie Åkesson har sedan sd:s riksdagsinträde år 2010 inte ansetts lämpad att få ta del av de utrikespolitiska känsligheterna någon enda gång.

- Det vore fullständigt förödande för Sveriges relation till andra länder om Sverigedemokraterna fick tillgång till den känsliga information som passerar UD, säger en av utrikesministerns medarbetare.

Man får därmed utgå ifrån att alliansregeringen med dess ledarhund i spetsen bedömer att Sverigedemokraterna är ett avsevärt hot mot rikets säkerhet. Uttalandet ovan medger nämligen inga andra möjliga slutsatser.

Nå, för att återgå till Romsons och Fridolins indignation så tycks det inte ha gått upp för "rören" att Migrationspartiet de gröna utgör lämpligt "samarbetsparti" enbart när det gagnar Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt. Rören har ännu inte förstått att de knappast skall göra sig besvär med att ställa krav eller påkalla uppmärksamhet från alliansens håll, då viftas de bort som irriterande blomflugor.

Som sagt, nyttiga idioter var det. Eller trädgårdstomtar med makalös hybris.


Migrationspartiet på kongress i det gröna.Statsminister Fredrik Reinfeldts
bemötande av Migrationspartiets
samarbetskrav. Dnr:2012:1Exp DN 2 SvD 2 3 SR SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar