onsdag 22 februari 2012

Mer av samma sak

.
Jag antar att många satte lunchsalladen i halsen i dag när de läste i Expressen att Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, anser att fortsatt massinvandring skapar ett starkare Sverige - eller, ursäkta, inte "skapar" utan "bygger" skall det vara. Allianspartierna har ju hakat på centertrenden och blivit byggmästare allesammans. Det skall byggas här och byggas där, men det enda vi ser är rivning.

Jag tänker inte gå särskilt mycket djupare in på Expressens utfrågning av Reinfeldt, det han säger är inget nytt utan följer bara skolboken. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det enda han gör är att följa sin nyliberala* agenda, vilken är att skapa motsättningar och slå sönder Sverige i syfte att utjämna skillnaderna mellan Sverige och övriga EU-länder. Snart är Helveteseuropa, eller Europahelvetet - välj själv, komplett.

Det systemskifte Sverige har genomgått har tyvärr gått många, kanske en majoritet, helt förbi, då de fortfarande förtvivlat söker med lupp efter den flydda moderata politik de är "inlästa" på och vana vid. Inte många kan tolka och förstå vad de ser då de saknar referensramar, något att relatera till. Liknande politik har inte förts i Sverige tidigare; nyliberalismen dundrade in som ett expresståg med Fredrik Reinfeldt 2006, och den är i stort sett okänd för en majoritet av svenskarna. Dock är ideologin inte okänd ute i övriga Europa där nyliberala vindar blåst både hårt och länge.

Det går inte bra för Sverige, inte bra alls. Företagens flyttkarusell började för länge sedan, men har eskalerat och så ser det ut i hela Europa. 25 000 bankjobb flyttar t.ex. från Storbritannien och Frankrike till Kina, HSBC, Europas största bank drar ner med 30 000 anställda och Nordea drar ned med drygt 600 anställda i Sverige. Många andra verksamheter inom tjänstesektorn har också flyttat, till Asien, Afrika och forna östblocket. Industrier läggs ned och/eller drar iväg som flyttfåglar hela tiden. Men mantrat är dock detsamma.

-Det Går Bra För Sverige.

Få kan få ihop hur det kan gå bra för Sverige medan man parallellt säger att resurser saknas till i stort sett alla områden inom den s.k. "välfärdssektorn". Den enda sektor som växer är industrin kring invandringen orsakad av den allt mer svällande och omfångsrika invandrade bidragsöverklassen. Fredrik Reinfeldts egen privata armé.

Ekvationerna Alliansen strör omkring sig skapar mycket ilska, oro och huvudbry, och allt för många tror och väntar sig lösningar. Tyvärr finns det inga lösningar på ekvationerna, de går inte att lösa, så väntan är fruktlös. Det är upp till dig och mig att handskas med nyliberalernas frihetliga läge. Överlev eller inte - det är din och min sak och angår inte politikerna. Fredrik skiter i vilket och har inga ambitioner att "lösa" någonting, så där har du inget att vänta. Förutom mer av samma sak. Och du och jag betalar.

Den stackars okunnige och naive expressenjournalisten Karl-Johan Karlsson har ingen aning om vad han lyssnar till - han förstår ingenting alls och de "följdfrågor" han ställer är uttryck för hans egen förvåning. Han får inte ihop det, kan inte lösa ekvationerna.

Karl Johan Karlssons sista fråga till Fredrik Reinfeldt är tämligen lustig i sammanhanget då den avslöjar att den är en följd av ett antal outtalade frågor. Karlsson frågar hur mycket "stryk" regeringen klarar innan "regeringsdugligheten riskerar att ifrågasättas på allvar", vilket avslöjar att Karlsson inte "får ihop det".

Det skall bli intressant att se om den s.k. "oppositionen" har någonting alls att säga om det här (migrationspartiet undantaget). Förutom att Jonas Sjöstedt pluggar tågtidtabeller och Stefan Löfven fokuserar på laguppställningar så har jag hört några enstaka uttalanden om att den främsta prioriteringen är att få ned arbetslösheten och återställa välfärssystemen. Samtidigt uttalar man sitt oförminskade stöd för bidragsöverklassens fortsatta tillväxt.

Jag väntar ivrigt på att få höra lösningen på den ekvationen.* Kallas även neoliberalism, libertarianism.
P.s. Här kan du läsa om hur Grekland bygger rakbladsvasst stängsel för att hålla ute migranter.EXP  FT DN 2 3 SvD 2 SVT 2 3 4 SR 2 AP SvD 2 DN 2 3 4 SvD DN SVT SR FT 2 3 DN 2 SvDInga kommentarer:

Skicka en kommentar