lördag 21 januari 2012

Var och vart?

.
Så har då Håkan Juholt (s) gjort det enda rätta - avgått som partiordförande för socialdemokraterna. Ett uppdrag som han, med sin bristande erfarenhet och kompetens, aldrig skulle ha tagit på sig. En mindre lämplig partiordförande kan rimligen inte ha funnits inom partiet, och så gick det som det gick.

Det handlar om partiet med hegemonisk makt, enpartistaten, det parti som omfattas av begreppet statsbärandes bägge definitioner, såväl den mer neutrala som den mindre smickrande.

Var är det, och vart skall det gå, det statsbärande partiet?

Sanningen är att ingen vet. Det statsbärande partiet har ingen politik. Det statsbärande partiet har inte haft någon politik på mycket, mycket lång tid. Det statsbärande partiet har förlorat sin grund längs vägen, och med den även sina värderingar. Det statsbärande partiet vet inte var det befinner sig, och inte heller vart det skall gå.

Jag föreslår det statsbärandet partiet att det i första hand skall se till att hitta vägen hem, innan det ger sig ut i den overkliga verklighet som råder i Sverige i dag.


Sverige i ruiner
DN 2 3 4 5 SvD 2 3 4 Exp 2 FT 2 SVT SR 2 DN SvD 2 3 4 DN 2 EXP SVT
Bild: Hisaharu Motoda's lithograph "Neo-Ruins".

2 kommentarer:

  1. Juholt var den enda som ville leda partiet. Nu återstår att se hur långt ner de får gå för att finna en ersättare. Socialdemokraterna har nog gjort sitt.

    SvaraRadera
  2. Jonas,09:17: Tack för din kommentar! Jag tror som du, att s har gjort sitt. Inga imperier vara för evigt, och i bunkerpartiet s ledde den mentala entropin till dess sönderfall.

    Mvh
    Adderat

    SvaraRadera