lördag 7 januari 2012

- Skämmes Gunvor G!

.
I SR-inslaget "Kommuner har inte råd med familjeåterföreningar" hör vi kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, Göran Dahlström (s) säga det vi alla vet och är hårt drabbade av men ingen får säga - att det varken finns pengar eller lägenheter till de invandrare som skall komma. Katrineholm har inte råd, helt enkelt, vilket ingen eller få svenska kommuner har.

Göran Dahlström hyser en högst befogad oro över att tvingas dra in på kommunens service till medborgarna eller höja skatten för att kunna finansiera kostnaderna för de 400 ankommande somalierna. Han menar att grupp kommer att ställas mot grupp i och med att socialbidragen skall betalas ut i första hand, och andra verksamheter kommer i andra hand.

Kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm anser att motsättningarna kommer att öka bland annat på grund av att de svenska barn som t.ex. är i behov av särskilda insatser i skolan kommer att få stå tillbaka på grund av att de somaliska barnens behov kommer att bedömas som större än deras. Något som vi också får ge Dahlström alldeles rätt i då invandrares behov och rättigheter alltid överstiger svenskars. Dahlström är helt sanningsenlig när han säger att de flesta somalier inte kan läsa och skriva samt att ingen som kommer kan svenska. D.v.s. uteslutande analfabeter, vilket vi är smärtsamt medvetna om.

Man får i och för sig gratulera Katrineholm till att de tycks ha klarat sig så bra hittills, vilket de facto inte är många svenska kommuners verklighet. De flesta kommuner har redan dragit ned på samhällsservicen, skola, vård och omsorg till ett minimum för skattebetalarna då försörjningsbördan för invandrare sedan länge är både orimlig och ohanterlig. Dahlström är hittills en av ytterst få politiker som vågat yttra vad många velat yttra sedan länge, att man gärna tar emot inflyttare men de skall ha jobb och betala skatt.

– Vi behöver inte människor i Katrineholm som vi ska betala för att de bor här, säger han.

Nej, vilken kommun behöver det? I den kommun jag bebor överskred socialbidragsutbetalningarna redan i augusti 2011 budgeten med femtio (50) miljoner kronor, och då är all samhällsservice, infrastruktur, skola, omsorg och vård sedan länge nära noll. Skottning och sandning är i dag i princip helt obefintlig, och man har, hur det nu är möjligt, redan aviserat ytterligare neddragningar inför nästa budgetår. I dagsläget finns hos det kommunala bostadsaktiebolaget 12 lediga lägenheter - samtliga i samma hus som Migrationsverkets flyktingboende. Att tillägga att dessa lägenheter har varit "lediga" i över ett år är egentligen överflödig information, men för formens skull så adderar jag det.

I ovan nämnda inslag om Katrineholm kan vi höra miljöpartisten Gunvor G Ericson säga att Göran Dahlström (s) är trångsynt och inte förstår sig på att prioritera (rätt...), samt att regeringen har avsatt 850 miljoner kronor för reformen med anhöriginvandring. Ericson hävdar dessutom helt skamlöst att kommunerna får "full kostnadstäckning" från staten - d.v.s från dig, mig och alla övriga skattebetalare - och tycks i sin monumentala enfald faktiskt tro att de medel varje kommun tilldelas kommer att täcka kommunernas kostnader. Gunvor G Ericson ångar vidare i uttalandet med det klassiska hittepåståendet att man faktiskt tillför resurser till kommunen, inte att man tar. Ett resonemang som uppvisar en makalös naivitet, enfald och okunnighet samt visar på den fundamentala oförmågan att väga samman alla de kostnader - ekonomiska och sociala - som man vet att invandringen för med sig.

Och i egenskap av ny sängkamrat till moderaterna bör man givetvis hålla lakanen varma och sälla sig till Billströms, Ullenhags och Lööfs allianskör och sjunga lönsamhetens lov:

– Initialt så kostar det. Men man måste också se att det här är lönsamt för samhället i stort.

Nej, Gunvor G Ericson, det är inte lönsamt och det kommer heller aldrig att bli lönsamt med massinvandring, men det är antagligen väldigt lönsamt för miljöpartiet att pippa med regeringspartiet.

Lycka till, men kom ihåg att det för varje handling finns en motsatt reaktion.


DN 2 3 4 5 6 7 8 DN SvD 2 3 4 5 SvD SVT 2 FT 2 EXP SR AP NM DN SvD

21 kommentarer:

 1. Bra skrivet,och antligen en politiker som talar klarsprak och inte blir han censurerad heller.Jag tror att korthuset borjar krackelera,det finns manga sma tecken pa det.

  SvaraRadera
 2. Urban 15:29: Tack för din kommentar, och tack för ditt beröm!

  Liksom du hoppas och tror jag (innerligt)också att korthuset kommer att falla samman. Vi får hjälpas åt så gott vi kan!

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 3. Alla tiders inlägg, kunde inte skrivit det bättre själv. Har undrat mycket över varför svenska folket kniper igen när deras välfärd,trygghet och samhälle raseras genom denna massinvandring av människor från primitiva länder, vilka för alltid blir en börda för samhället och oss skattebetalare.

  SvaraRadera
 4. För att använda en sliten klyscha: Jag är inte rasist, men...

  Själv har jag erfarenhet från såväl Sverige som länder i Afrika gränsande till Somalia. Ingenstans är hatet och misstron mot Somalierna så stort som i deras egna grannländer. Detta av helt uppenbara skäl för dem som är insatta i saken. Precis som här har folkgruppen i fråga en sagolik förmåga att i alla lägen dra till sig resurser och insatser på andras bekostnad. "Ge Mig!" mentaliteten är mer eller mindre ett nationaldrag. Man har inte klarat av att sköta sitt eget land, nu väller man över till andra och hotar dessa, kanske inte militärt men väl genom att suga ut resurser.

  I Västeuropa är den övervägande erfarenheten att det är omöjligt att integrera Somalier i en välfungerande arbetsbaserad ekonomi. Merparten förblir bidragsberoende i stor utsträckning trots dyra och aktiv insatser från samhällets sida.

  Allt understött av välmenande men synnerligen naiva männsikor som flertalet av våra politiker.

  /Trött

  SvaraRadera
 5. Ja, det råder ju stor ekonomisk nöd i Vellinge, Danderyd och de andra kommunerna som inte vill ta emot. Det ryktas att man detta år inte ens hade råd med riktig champagne till kaviaren utan fick nöja sig med vanligt mousserande i vissa kretsar i Danderyd.

  SvaraRadera
 6. Anonym 17:07: Tack för din kommentar! Ja, jag undrar också hur det står till uppe på övervåningen hos svenskarna. Men då brukar jag besinna mig och tänka på att de flesta inte har den blekaste aning om hur det förhåller sig, eftersom media är de skyldiga när det gäller mörkläggning av fakta. Presstödet, you know... Media bär en enorm skuld till att Sverige förfaller.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 7. Anonym 17:07: Tack för berömmet! Sorry, jag glömde att tacka dig i förra kommentaren.
  /D.s.

  SvaraRadera
 8. Trött 17:10: Tack för din kommentar! Och nej, du behöver absolut inte förklara att du inte är
  "rasist" för att du har berättigade synpunkter och åsikter om invandring. Jag är inte heller rasist, och faktiskt ingen jag känner eller har råkat på heller för den delen.

  Du har så rätt och jag håller med dig fullständigt i det du säger. Min erfarenhet är också att just somalierna är oerhört besvärliga, för att inte säga omöjliga, att integrera. De vill ingenting, orkar ingenting, ids ingenting och är hopplöst svåra att ha att göra med.

  Min eritreanske vän har sagt i 25 år och säger fortfarande att somalier är "det lataste jävla folk som finns". Han formligen hatar somalier och begriper inte varför vi tar hit dem.

  Men det tycks ingen annan normalt funtad människa förstå heller.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 9. Ingenjören 18:16: tack för din kommentar!

  Nämen guu va oglammigt och fattigt asså! Ingen champagne till nyår - amen snacka om lökig fest va?! Tur man inte var där asså, vicka losers.

  Mvh
  Adderat ;-)

  SvaraRadera
 10. Trött:

  Avser du länder som Kenya och Etiopien?

  Hoppas dom lyckas med Linda Nchi. Blir det fred i Somalia till sist behöver dom inte komma hit mer.

  SvaraRadera
 11. Det måste vara en ren krissituation när Göran Dahlström vågar ryta till, hoppas tunghäftan lossnar i de drabbade kommunerna till slut.
  Miljöpartister tror att pengar växer på träd och ska inte yttra sig när det gäller ekonomi!

  Janne

  SvaraRadera
 12. Att ta emot outbildade flyktingar och kriminella flyktingar för en kommun är som att kissa ner sig..

  Staten tar i början hand om alla kostnader och då blir det varmt och skönt i byxan..

  Men sen blir det kallt då statens bidrag upphör och den egna socialbudgeten får betala detta ställs emot andra saker inom kommunen..

  Har en sak jag vill säga hjälp dem på plats..det finns Irakier somalier afganer som far hem till hemlandet på semester så då måste det vara fullt möjligt att hjälpa dem på plats..eller hur?

  1000kr där är nog mer än 10000kr här hemma

  Sen det här med ensamkommande flykting barn..

  Att vi inte röntgar handleder samt tänder och räknar tänder dirket vid ankomst är för mig en gåta detta sker i norge och där har de ensamkomande flyktingbarnen minskat med ÖVER 95%..

  Varför är vi så flata i Sverige?

  SvaraRadera
 13. Janne 10:55: Tack för din kommentar! Nej, miljöpartister skall egentligen inte uttala sig om någonting, tycker jag. För mig framstår de mer som trädgårdstomtar än politiker...

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 14. Anonym 11:33: Tack för din kommentar! Jag tror att "flatheten" har sin grund i att invandringsproblematiken konsekvent har mörkats och ljugits om av media sedan David Schwarz anordnat ett möte med Tage Erlander & Olof Palme i slutet av 1960-talet. Folk vet inte hur fruktansvärt illa det faktiskt är, och det är det vi måste hjälpas åt att föra fram. Så länge media mutas med statligt presstöd måste vi göra jobbet själva.

  Ja, alla med verklig erfarenhet av hjälparbete hävdar att hjälp på plats är det enda rätta sättet att göra det på. Allt annat är förkastligt, vilket torde vara bekräftat då bistånd och hjälporganisationernas 50-åriga tiggande inte lett till någonting positivt, förutom att fylla fel personers fickor.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 15. Vi skulle nog sätta stopp för SD också. Inte får vi några pengar tillbaka på deras politik och de säger att de har allt det som svenskar vill ha.

  Hur ska vi göra med de som faktiskt flyr idag. Säga åt dem att återvända för vi kommer att skicka ner hjälparbetare om ett halvår - "Men du får kämpa självt där hemma så länge". I grunden är det inte så genomtänkt politik att inte släppa in och hjälpa invandrare.

  Vi har ett gott rykte ute i världen som går förlorat ju mer SD får makt. Men det vill väl vissa inte veta av utan de tänker bara på kostnaden som slängs ut på en flykting - Men lite mat och tak över huvudet kostar inget.

  Det är dessa svenska giriga hyresvärdar som har mage att ta 20000kr/vecka för att hyra ut till kommunen som kostar. Det är den inställningen som SDs politik gör möjligt. Det är deras politik som ger denna hyresvärd att ta ut dessa hutlösa hyror.

  För dessa främlingsfientliga ser bara invandraren som systemet - Hur mycket de än säger att det skulle vara systemet - Ni är en del av systemet! Lär er att granska er själva från ett yttre perspektiv och förstå innehållet istället för att tro att ni är redan utanför och ser inte det problem ni själva ställer med - Och jag vänder mig till er främlingsfientliga - Kom inte till mig och säg att det är fel på invandrarsystemet för det är ni som ställer till med felen i just det systemet. Inte invandrarna.

  SvaraRadera
 16. Jag är ivinnerligt trött på tjatet om de stackars afrikanerna, kalla mig rastist eller vad som, men den kontinenten består av en samling loosers och stolpskott som inte ens kan driva primitivt jordbruk och se framåt som våra urfattiga förfäder var tvugna till.
  Att denna typ av länder är så på dekis beror på klimatet, de har till skillnad från befolkningar i norr inte behövt tänka framåt utan har pga av överflöd ändå överlevt.Förökningen är ett tecken på det. Dagens svält beror på misshushållning och brist på kreativt tänkande. granskar man internationella studier om medel IQ så ligger den i tex Somalia i linje med vad som berättigar till stödundervisning i skolorna i sverige, en typ av utvecklingsstörning. När de sedan slår ihjäl och förbjuder vita jordbrukare så svälter de ihjäl då de inte utan deras styrning klarar av jordbruk

  SvaraRadera
 17. Sanity 17:39: Tack för din kommentar! Varken jag eller Sverigedemokraterna är emot flyktingmottagning, det är en självklarhet att de som har skäl skall få komma. Dock är det så att ungefär 85% av dem som får uppehållstillstånd inte ens anger flykt som skäl, utan de är rena invandrare. Läs gärna Migrationsverkets statistik som finns som länk i högermarginalen.

  Att kalla mig främlingsfientlig är väldigt fult. Antingen så har du inte förstått hur Sverige ser ut i dag, eller så vill du inte.
  Dock kallar inte jag dig för fula saker, och det skulle heller inte falla mig in.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 18. Anonym 18:03: Tack för din kommentar! Nej, jag anser inte, till skillnad mot många andra, att man är rasist för att man har berättigade synpunkter och åsikter.

  Jag håller med dig i det du säger, och att Afrika skulle bestå av fattiga länder är en ren och skär lögn. Läs gärna de två artiklar som finns publicerade i bloggens högermarginal. För många är det nog väldigt chockerande läsning att få reda på att deras, med varmt hjärta, skänkta pengar till "nödlidande" direkt och indirekt gått rätt ned i de rikas och storföretagens fickor.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 19. Ska det vara så obegripligt svårt att räkna ut varför regering (oavsett vilket parti) är så villiga till denna massinvandring. LÖNERNA dumpas för vanliga arbetare när invandrade gör jobben ofta under minimibetalning. Jo det finns väldigt många som arbetar men det är ju inte dessa som utmärker sig. Att det så sällan är högutbildade flyktingar kan ju vara något att fundera över. Irland var och är inget flyktingparadis men efter Polens EUinträde så vällde det in billig arbetskraft. Idag ligger timlönen för div arbetaren i bästa fall 10euro/tim men inte ovanligt med 5euro/tim. Sen att Polen öppet nekar andra eumedborgare att söka jobb är en annan femma. Blev lite off topic kanske, men visst har det blivit lägre löner för "skitjobben". Tyvärr så blev det nog så att någon bet sin egen svans när somalier blev poppis. Varför i helvete inte USA ska ta sitt ansvar ang irakiska flyktingar är ju en skandal, där har vi väl inget annat än ett regelrätt pippande med en regering som låter usa dra över dem utan minsta tvekan.

  SvaraRadera
 20. Anonym, 03:10: Tack för din kommentar! Nej, det är inte alls svårt att räkna ut att det handlar om lönedumpning. Dock finns en annan äldre agenda och det är Barcelona-avtalet från 1975, i dag den s.k. Medelhavsunionen. Detta "projekt" handlar om att skapa ett frihandelsområde i Medelhavet, därav mångbiljardmutor (kallas bl.a. bistånd och demokratiprojekt), invandringsavtal och diverse andra obskyra ageranden med länderna i "södra medelhavsområdet" (Mashrik- och Maghrebländerna). Turkiets införlivande i EU är vad som återstår för att det skall gå i lås (Bildts evighetsuppgift).

  Kostsamt pippande det här, såväl ekonomiskt, kulturellt som socialt. Men inget pris tycks vara för högt. Bilägger några dokument och hemsidor att botanisera bland.

  http://www.consilium.europa.eu/homepage/showfocus.aspx?lang=sv&focusID=75455

  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2011:0200:FIN:sv:PDF

  http://eeas.europa.eu/euromed/barcelona_en.htm

  http://www.sweden.gov.se/sb/d/2688/a/19644

  http://europa.eu/legislation_summaries/external_relations/relations_with_third_countries/mediterranean_partner_countries/r15003_sv.htm

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var ju än värre än det jag "fått för mig" hur det gått till, där vanligt folks vetande inte ska vara delaktigt. När det försiggår den här typen av vidrigt beteende mot sin egna befolkning varför blir då alla så upprörda över galningen breviks hjärnsläpp. Åt helsike fel det han gjort men konstigare är väl att inte fler får liknande "kortslutningar". Men hur gör man rätt val av ministrar? när det bara finns JAG JAG och än mer JAG mentalitet, men utåt sett så är det pk som gäller.

   Radera