måndag 16 januari 2012

Pukor, trumpeter & ceremonier . . .

.
. . . eller burkor, bomber och bidrag.

Det kom ett pressmeddelande från regeringen den 9 januari som omtalade att Erik "Myten" Ullenhag skulle på blixtvisit till Oslo den 10 januari för att gå en snabbkurs i hur Norge agerar för att motverka "främlingsfientlighet och rasism". Och min första tanke var att "nu är det slut". Ja, inte slut på problemen med invandringen alltså utan att det var slut för Ullenhags del. Jag utgick helt kallt ifrån att han skulle ha vare sig fysisk eller psykisk styrka nog att kunna hantera den norska sanningsenligheten, den omörkade brottsstatistiken och de krav man ställer på invandrare i Norge. Jag förutspådde att Ullenhag skulle traumatiseras svårt, krökas i fosterställning och sluta sitt unga liv som "grönsak" på ett av Caremas vanvårdshem.

Enligt ett pressmeddelande nu på förmiddagen framgår att Norgebesöket inte blev fullt så illa för Erik "Myten" Ullenhags del, utan efterräkningarna sträckte sig till ett (drogframkallat?) drömliknande tillstånd vilket utmynnade i ett snyftromantiskt, floskelspäckat  idealiserande av, det av invandrare hett åtrådda livslånga, svenska våld-, kriminalitets-, terrorfrihets- och bidragsmedborgarskapet.

Värre smörja får man leta efter, och dessutom är smörjan formulerad som vore den en punkt i fp:s partiprogram, strösslad med de förhatliga nyckelorden "integration", "mångfald", "tillhörighet", "medborgaranda" och allehanda övriga utfyllnader. Till råga på allt har han helt ogenerat och utan att skämmas även publicerat pinsamheterna på Svenska Dagbladets debattsida.

Erik "Myten" Ullenhags senaste genidrag är alltså att pampiga medborgarskapsceremonier skall verka uppmuntrande för alla invandrare att vilja vara svenskar. Förutom det statliga påbudet om ceremonier så tillsätter pellejönsen och integrationsministern Ullenhag en - Tadaaaa! - medborgarskapsutredning, vilken skall ledas av Gunnar Strömmer, jurist vid CFR, och lägligt nog f.d. MUF-ordförande.

Man kan naturligtvis undra till vilken dag denna nationella medborgarskapsceremoni skall förläggas.  Nationaldagen är ju som vi vet sedan flera år inmutad för medborgarskapsutdelning till nysvenskar och inte för att svenskar skall manifestera sin eventuella stolthet över landet. Stolthet och stolthet, förresten, den som haft mage att uttrycka minsta form av nationell stolthet har omedelbart attackerats å det grövsta och anklagats av hatfolket med Mona Sahlin (s) i spetsen för att vara rasist. Utöver det publicerar man till råga på allt en gnällig anklagelse på sweden.se angående "svenskarnas något  avmätta förhållande till nationalstaten" och att nationaldagen i princip enbart märks genom att lokaltrafiken smyckar sina bussar med flaggor.

Well, i sin ödmjuka strävan att vara så jämlik som möjligt har ceremonimästare Ullenhag via regeringens hemsida utlyst en tävling om bästa klädnad som skall bäras av honom och arbetsmarknadsminister Hillevi "FAS3" Engström vid medborgarskapsceremonin. Sista datum för röstningen är den 10 mars 2013 då skämtet till utredning skall vara klar den 1 april 2013.


Förslag 1
Förslag 2
Engström och Ullenhag testar dräkter.
Komittédirektiv här.

SVT SR AP SK NK TV4 DN CW GP MN EXP

6 kommentarer:

 1. du kanske kan komma på något bättre än att bara gnälla?

  Det finns tillräckligt många som gnäller utan att vara konstruktiva. Du är en av dem. Lägg ner din blogg.

  SvaraRadera
 2. Anonym 09:08: Tack för din kommentar!
  Du kan läsa något annat än min blogg. Bye-bye!

  SvaraRadera
 3. Fortsätt gnälla. Garvade så jag spilde mitt te på tangentbordet när jag såg bilderna på slutet.
  Jag är för förslag 2 ;D

  /Bo

  SvaraRadera
 4. Tackar allra ödmjukast för din kommentar Bo. Hahaha, ja, jag lovar att jag skall fortsätta att gnälla! Men nästa gång du tittar in skall du nog ha tekoppen på behörigt avstånd från tangentbordet :-) Din röst på förslag 2 är f.ö. noterad! Välkommen åter!

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
 5. Varför är det negativt med en medborgarcermoni? Det är förstås otillräckligt som lösning på alla problem som plågar invandringspolitiken men det är också ett första steg till att ta svenskhet och viljan att bli svensk på lite större allvar.

  SvaraRadera
 6. Anonym 09.37: Tack för din kommentar! Det är inte frågan om att en ceremoni i sig är negativ, men faktum är att vi svenskar de senaste 35 åren inte kunnat uttrycka nationell stolthet annat än i sport- och industrisammanhang utan att bli kallade rasister, fascister och nazister. Sahlin och Reinfeldt har båda uttryckt att det inte finns något svenskt - förutom barbariet och midsommarstången - och då ter det sig mycket märkligt att invandrare återigen skall åtnjuta exklusiva rättigheter som förnekas oss svenskar.
  Detta är ett strålande hyckleri, sprunget ur ett socialdemokratiskt praktfiasko, och det förtjänar att häcklas ordentligt.

  Dessutom vill jag påstå helt frankt att den som kommer med förslag som dessa när svenska kommuner ligger 50-100 miljoner back halvvägs in i budgetperioden, och med en kriminalitet som överstiger sans och vett - ja, den personen är fullständigt vettlös.
  Det är mycket klassiskt att den som inte vet hur problem skall lösas producerar "mer av samma sak", eller uppträder fullständigt irrationellt. Ullenhag gör båda.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera