måndag 2 januari 2012

Men för helvete Ullenhag!

.
I blogginlägget Kollektiv skuldbeläggning diskuterar jag Bo Hazells debattinlägg (DN 29/12) angående tillsättandet av en oberoende sanningskommission gällande hur romerna/resandefolket/zigenarna "behandlats" i Sverige de 500 år de vistats här. Jag tar även upp regeringsdelegationens absurda krav på att vi svenskar kollektivt skall skämmas och känna skuld över hur dessa folkslag behandlats.

Jag efterlyser nu som då en nyanserad bild av romernas/resandefolkets/zigenarnas femhundraåriga vistelse i Sverige. Den totala tystnad som råder angående hur ovan nämnda folkslag behandlat "majoritetsbefolkningen", d.v.s. svenskarna, är kriminell. Att det inte ens sotto voce eller i en bisats någonstans talas om att romer/resandefolk/zigenare själva har bidragit till de negativa attityder de möts av är en ren praktskandal.

I dag replikerar pellejönsen och integrationsministern Erik Ullenhag på Hazells inlägg med artikeln "2012 skall bli en nystart för romer i Sverige" och jag kan bara konstatera att denne unge, rosige herre är helt oförmögen att greppa den skrämmande, overkliga verkligheten och befinner sig i ett förlamande tillstånd av total förnekelse (se: denial).

- Listen to me, Ullenhag! Once again: Inse fakta, det är inte OSS det hänger på utan på DEM.

FT

4 kommentarer:

 1. Vi kanske borde se om det finns andra grupper som blev diskrimenarade 1000 år sedan och om de finns kvar bland oss ge dom tillbaka landet Sverige????

  SvaraRadera
 2. Anonym 12:53. Tack för din kommentar! Sssschhh! Ge dem inga tips är du snäll ;-)

  SvaraRadera
 3. Är ni helt knäppa i huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för kommentaren! Kan tyvärr inte svara på frågan då jag inte förstår vad som föranlett den. Du får vara så snäll och återkomma och förtydliga dig en aning.

   Mvh
   Adderat

   Radera