söndag 29 januari 2012

Du, bror och Expo

.
Några månader inför riksdagsvalet 1988 rev jag ur och satte upp på anslagstavlan en teckning ur en av våra två svenska "kvällstidningar", vilken det var minns jag inte helt säkert, och den teckningen sitter än i dag, svårt gulnad efter 24 år, kvar på anslagstavlan. Det har hittills inte funnits någon anledning att ta ned den då den aldrig varit inaktuell.

Att jag rev ur den ur tidningen berodde på att den i en enda tecknad ruta sammanfattade socialdemokratin på ett sätt som var oerhört träffande. Teckningen visar två mycket besuttna direktörsfarbröder med rejäl vällevnadsrondör, cigarrer och konjakskupor varav den ene säger:

- Jaha, käre bror, vi röstar väl på socialdemokraterna igen så vi får behålla vårt välstånd.

Som sagt, en riktig fullträff gällande det statsbärande parti som åtminstone sedan andra världskriget sprungit näringslivets ärenden både öppet och i lönndom, vänt ut och in på sig självt i sin iver att tillfredsställa storfinansens, globalisternas, minsta nyck och ständigt i val efter val blåsa sina trogna, sina kärnväljare.

Inte är det konstigt att Svenskt Näringsliv nu gör tummen upp för globalisten Stefan Löfven, en "följsam" europakramare som är väl insatt i och har ingående förståelse och medkänsla för näringslivets hårda, kalla och djupt orättvisa villkor. En person som vet betydelsen av att hålla nere löner, diskriminera kvinnor, att ösa in skattemedel i havererade storbolag och som rasar när kriminellt belastade personer inte ges tillträde till det svenska näringslivets syltburkar. Löfven är i sanning en riktig klassiker, en socialdemokratisk arketyp. Lagom historielös, aningslös, och totalt insiktslös om de mer obskyra påtryckningsmetoder han utsatts och kommer att utsättas för.

Somliga såg sin chans, och dribblade inte bort pucken:

Aschberg och Löfven: "Gå inte på försöken att skrämmas"

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven och Robert Aschberg, styrelseledamot i Stiftelsen Expo, har tillsammans skrivit en debattartikel som handlar om Sverigedemokraterna. Läs hela artikeln här.

Vi två har olika erfarenheter, yrkesbakgrunder och verkar på olika arenor. Den ena av oss är journalist och styrelseledamot i Stiftelsen Expo som arbetar mot rasism och högerextremism. Den andre är ordförande för fackförbundet IF Metall.
Vi har olika åsikter i en rad frågor. Men vi har en sak gemensamt – vi tar tydligt avstånd från alla former av rasism och främlingsfientlighet och därför vill vi inte se att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i höstens val. Våra organisationer samarbetar just nu och besöker ett 100-tal gymnasieskolor för att slå hål på främlingsfientliga myter.
Stiftelsen Expo liksom fackföreningsrörelsen står var för sig för ett orubbligt krav på att alla ska behandlas utifrån tanken om att alla människor är lika värda. Sverigedemokraternas tankar, idéer och förslag bygger till stor del på att problemen i vårt samhälle beror på speciella grupper av människor som kommer från andra länder och har en annan hudfärg eller religion. SD visar med all önskvärd tydlighet att de tycker att vissa människor är mindre värda än andra vilket är raka motsatsen till vår övertygelse.
Ingen har bett oss men vi tycker det är viktigt att påminna om var Sverigedemokraterna har sina rötter och vad deras åsikter grundar sig på, trots deras ivriga försök att mörka och ge en annan bild av verkligheten.
Låt oss ge några exempel:
- Även om SD de senaste 15 åren har jobbat hårt på att tvätta bort sitt rasistiska och nazistiska förflutna kvarstår faktum att partiet har sina rötter i den rasistiska organisationen BSS (Bevara Sverige Svenskt). Många av SDs tidigare företrädare var samtidigt aktiva i öppet nazistiska grupperingar. I dag sker stödet till nazister och rasister i det fördolda. Till exempel har Tidskriften Expo avslöjat att flera lokala företrädare för partiet donerat pengar till militanta nazistgrupper under de senaste åren.
- SD säger sig vara ett demokratiskt parti. Begreppet demokrati innefattar bland annat rätten för varje människa att tro och tycka vad man vill, var man än befinner sig i världen. Men SD anser att invandrare i Sverige ska tvingas ta avstånd från sin ursprungliga kultur och religion för att få ses som fullvärdiga medborgare. Detta tankesätt är inte förenligt med begreppet demokrati.
- SD tycker och skriver uttryckligen i sina officiella texter att mångkultur är ett hot mot Sverige. Så sent som 1999 slopade SD kravet på att alla invandrare som kommit till Sverige efter 1970 skulle utvisas. Faktum är att mångkulturen har bidragit till att Sverige är som det är i dag. Invandrare som kommit hit har bidragit med arbetskraft och kunskaper som vi inte hade klarat oss utan. Den svenska industrin hade stått sig slätt utan till exempel valloner och jugoslaver.
Självklart finns det problem i det svenska samhället. Men gå inte på Sverigedemokraternas försök att skrämmas och måla upp hotbilder. Vi löser inga problem genom att peka ut syndabockar.
Sverigedemokraterna tror att vårt samhälle mår bättre av att vi alla tycker och tänker likadant. Vi vet att det inte är så.
För oss är det riktigt svenska mångfald - inte enfald!
Robert Aschberg, styrelseledamot Stiftelsen Expo
Stefan Löfven, förbundsordförande IF Metall
Uppdaterad 2010-09-14
Källa: IFMETALL

Well, well, vi får se hur det kommer att gå för den intet ont anande Löfven. Jag utgår helt kallt ifrån att han inom en snar framtid kommer att få en uppenbarelse när han inser vilka sängkamrater han i sin naiva enfald tumlar runt med i sänghalmen.

Det var det där med historielös, aningslös och insiktslös. Goda egenskaper hos en som skall styras runt på den politiska scenen av "andra intressen". Springpojkar, är väl det snällaste de brukar kallas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar