fredag 13 januari 2012

Brevbärare Olsson

.
Jag tror att många brevbärare i Malmö drömmer om den idylliska, varma och gängfria gatumiljö som brevbärare Olsson i Söderkåkar hade nöjet att arbeta i. Hans värsta problem var ärkerivalen konstapel Karlsson, vilken likt Olsson var alldeles sjukt betuttad i hembiträdet Malin. Förvecklingarna var förstås många och stor dramatik utspelades då de kärlekskranka herrarna stred om den åtråvärda Malins gunst.

Det halvt förnöjsamma problemet har inte dagens brevbärare i Malmöstadsdelen Seved; deras problem är att de inte kan dela ut posten på grund av att "uttråkade" invandrare - som inte har "någonstans att vara" - trakasserar och hotar postisarna och dessutom stjäl posten. Kommunens eminenta lösning på problemet är att lägga över postutdelningen i Seved till två "lokalförankrade" personer, alltså två Sevedsbor.

Ja, vad kan man säga om det - att man löser problemet, eller att man låtit de kriminella vinna slaget om Seved? Enligt mitt sätt att se det så har man gett upp och låtit de kriminella invandrarna ta över stadsdelen.

Brevbärare Olsson är bortjagad från reviret och snart är det nog dags för konstapel Karlsson att lägga benen på ryggen också. Åtminstone om livet är honom kärt.

Jag stöttar alla som vägrar utföra sitt jobb på grund av att de utsätts för hot, misshandel, obehag, hotfulla attityder och övriga besvärligheter av invandrare. Ingen skall vara rädd för att gå till sitt arbete på grund av dylikt. Det är fullkomligt oacceptabelt, och ingenting att snacka om.


Frv. Mille Schmidt som brevbärare Olsson, Monica Zetterlund som Malin och Sune Mangs som konstapel Karlsson.
Bild: Aftonbladet
LAT SR SvD SvT DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar