onsdag 11 januari 2012

Anpassning till döds

.
...om de lättkränkta får bestämma alltså.

RENSKAV
I dag får vi oss till livs via Aftonbladet och Ekot att kombimodellen Sametingets ordförande Stefan Mikaelsson är kränkt av Per Morbergs skämt i matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock. Man får inte dra så kallade "lappskämt" i tv längre för då krackar samerna i bitar. DO lär väl få en anmälan om kränkning, då samerna fortfarande lyckas klänga fast vid att de är en "förtryckt minoritet", och TV4 lär väl få en riktig käftsmäll så att de anpassar sina program till de lättkränktas skara i fortsättningen.

Ack-ja, ack-ja, ytterligare en kategori som jämte zigenarna skulle ha en egen landplätt där de kan leva isolerat och slippa alla diskriminerande, kränkande och barbariska* Svenssons.

KANNIBALISM
Metros chefredaktör Per Gunne gör en "Fazer" i dag och böjer sig dubbel i sin iver att krypa för Timbuktu, som upprörts å det grövsta av att Metro publicerat en "rasistisk seriestripp" tecknad av Norges, Skandinaviens och Europas seriekung nummer 1, Frode Överli. Den "rasistiska" serierutan föreställer två "kannibaler" i samtal om huruvida den ene ber om dotterns hand eller lår.
Dock är det som sagt slut med humor i Metro då man anpassar sig efter läsarna och i fortsättningen enbart kommer att publicera tomma serierutor.

Ett tips till dig, Timbuktu, är att connecta lite med samerna så kanske du får en fristad i sameland. Men tills dess så ska du ge fan i Frode Överli och Pondus.

FACE-SHOW
DN bjussar på informationen att Skolverket har bestämt att "visst slöjförbud" får införas i vissa situationer, vilka dessa särskilda situationer kan vara tycks vara upp till den stackars enskilde läraren att avgöra på egen hand och med livet som insats. Dock säger Skolverket

Så långt det går ska skolorna försöka anpassa undervisningen, anser Skolverket.

Svenska skolor skall alltså anpassa och utforma undervisningen utifrån en politisk-religiös, totalitär och medeltida ideologi . . . (Gud vare lov att man inte har ungar i skolåldern!). Men hur i hela vida världen går nu det här ihop med Erik "Myten" Ullenhags fjärde paragraf som helt fräckt och ogenerat påstår

Att undervisningen ska vara icke-konfessionell, det vill säga fri från religiösa inslag, har gällt länge och har ingen koppling till invandringen.

Well well, är inte slöja ett politisk-religiöst inslag så vet inte jag.

HEMLIGA FINANSIÄRER
I ett inslag i SVT:s Rapport säger sig Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, vara orolig över att det inte blir något femte jobbskatteavdrag, då det saknas reformutrymme och marginalerna krymper. Reinfeldt kan i dagsläget inte säga huruvida jobbskatteavdraget kommer att införas 2014, då han anser det vara svårt att "diskutera det som kommer på sikt".

Tja, vi vet ju vad som kommer på sikt; ett ökat inflöde av kulturberikare vilket leder till ett utökat och aldrig avtagande utflöde av skattemedel ur den statliga kassakistan. Men frågan är vilka "finansiärer" som skall deporteras till Reinfeldts gaskammare den här gången? Ungdomar, sjuka, arbetslösa och pensionärer har han ju redan offrat.

* Man får anta att det var Schlingmann som läst Esaias Tegnér och tipsat Reinfeldt om att dra den där om "barbariet". I sin helhet lyder citatet på följande sätt: All bildning står på ofri grund till slutet, blott barbariet var en gång fosterländskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar