tisdag 27 december 2011

Rasism, intolerans och ... Ullenhag

.
Så trött jag är, så hjärtligt trött. . .  framför allt på svenska politikers och medias förbannade oskick att vräka nedsättande epitet över oss medborgare som är kritiska mot den veritabla tsunami av lycksökare och bidragsparasiter som väller in, och det vi betraktar som en fullständigt havererad invandringspolitik. Det är oacceptabelt i en (s.k.) demokrati att med olika medel konstant hetsa mot dem som nyttjar sin demokratiska rätt att rikta kritik mot förd politik. Det är också oacceptabelt att urskillningslöst avfärda alla kritiker som varande rasister, intoleranta, obildade, främlingsfientligarädda och okunniga. Än mer oacceptabelt är det att tilläggslagstifta mot yttrandefriheten för att eventuellt "kränkande" yttranden skulle kunna riktas mot invandrare.

Sist ut i den hysteriska skaran var vår pellejöns till integrationsminister, Erik Ullenhag (fp), som i sin naiva nit publicerade en synnerligen pinsam partsinlaga i form av en webbsida fullmatad med en genuin Westerbergsk folkpartipropaganda. Webbsidan inleds med att cyniskt dra växlar på den tragedi som drabbade Norge och Utöya, för att därefter övergå i ett sammelsurium av värderingar, svävande påståenden, tyckanden och, sist men inte minst, hittepåståendet att invandringen är - tadaaa! - lönsam.

Alright, de senaste fyrtio åren har vi tvingats traska igenom hela den politiska propagandaapparaten från exotisk mat, spännande kulturer, rafflande danser, färggranna kläder och medryckande musik via sällsamma konsthantverk till Ullenhags lönsamhet.

Nice try, Ullenhag, men vi som varit med ett tag - och blivit kallade både det ena och det andra utan att vara det - skrattar bara åt din infantila retorik och naiva blåögdhet. Du är ytterligare en Reinfeldtsk staffagefigur som inte har fattat vilka och vems ärenden du löper, men det är därför du blev utsedd till integrationsminister också.

Högt upp i det blååå
Bildkälla: Folkbladet

DN FT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar