fredag 16 december 2011

Partipinuppa?


Jag undrar om den mycket sympatiske företagaren och f.d. idrottsstjärnan David Lega, som rekryterades till kristdemokraterna av Göran Hägglund, skall utgöra kristdemokraternas nya Thomas "Brudmagneten" Bodström. D.v.s. en person som valts strategiskt utifrån sina personliga, ofta(-st) yttre, attribut, vilka förhoppningsvis kommer attrahera väljare i en aldrig sinande ström.

Är det tänkt att David Lega skall agera röstmagnet, röstmaximerare, och fungera som en undergörande polish som skall skänka ny glans till ett hårt nednött och på gränsen till utplånat parti?

Det borde ju vara en glad nyhet att David Lega engagerar sig i kristdemokraterna (eller vilket parti som helst), men jag tror tyvärr att han valts ut för sitt kändisskap kopplat till sina extraordinära idrottsliga prestationer, men framför allt för att han har ett funktionshinder. Därför känns det inte bra; det känns egoistiskt, cyniskt, beräknande och kallhamrat.

Jag hoppas verkligen att David Lega överväger eventuella erbjudanden mycket noga och inte låter sig utnyttjas som käckt affischnamn och politisk pinuppa. Det vore förbannat tragiskt men ack så vanligt numera.

DN SvD AB DN EXP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar