fredag 16 december 2011

Oceanien

.
I mitten på sjuttiotalet läste jag George Orwells dystopi 1984 (Nineteen Eighty-Four,1949) och kände inte någon som helst framtidsoro då jag redan då ansåg mig leva i ett svenskt Oceanien där "dubbeltänket" och "nyspråket" var fast etablerade storheter i den enpartistat i vilken medborgarna behandlades som imbecilla får.

Min framtidsoro tog däremot fart strax efter valet 2006, d.v.s. ungefär trettiofem år efter jag läst 1984, när Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, med sin väldresserade, nyliberala armé invaderade landet för att inleda det systemskifte som skulle resultera i total destruktion av Sverige. Och där är vi i dag. I ett Sverige där blint ideologiska nyliberaler med kraftigt begränsat intellekt och en patologisk oförmåga till helhetstänkande härjar fritt. I ena stunden bräker amöborna om "frihet" och "mänsklighet", för att i nästa stund i bästa socialistiska anda mörklägga oegentligheter och samtidigt lagstifta om övervakning och medborgarkontroll in absurdum.

Frisörskan och justitieministern Beatrice "Kulören" Ask, ljushuvudet med de kolorerade kuverten, är en i raden av Reinfeldtska staffagefigurer som i dag läst upp husses manus angående fortsatt låst lock på SÄPO:s STASI-arkiv.

Men vitböcker skall det produceras, om allt från romer till STASI-arkiv. Fy fan.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.

DN SvD SVT SvD EXP FT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar